Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 09:43

Στα σκοτάδια ο κόμβος του Ζευγολατιού

Στα σκοτάδια είναι ο κόμβος του Ζευγολατιού, στον εθνικό δρόμο Τσακώνας - Καλού Νερού, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κινδύνους για τους οδηγούς.

Επίσης, μεγάλος είναι ο κίνδυνος στο δρόμο που οδηγεί από και προς τον κόμβο, από την πλευρά του Ζευγολατιού, καθώς δεν υπάρχει ούτε στηθαίο, ούτε προειδοποιητικές πινακίδες.
Τα προβλήματα αυτά επισημαίνει στην "Ε" ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζευγολατιού Κυριάκος Παρασκευόπουλος και καλεί κυρίως το Δήμο Οιχαλίας, αλλά και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας να ασχοληθούν και να δώσουν λύση.
«Ο κόμβος δε φωτίζεται, έχει ελλιπέστατο φωτισμό», μας είπε ο κ. Παρασκευόπουλος και σημείωσε: «Είναι σημαντικός κόμβος, γιατί συνδέει τον Επικούριο Απόλλωνα με την Αρχαία Μεσσήνη και γιατί συνδέει την εθνική οδό με όλα τα χωριά της περιοχής. Το βράδυ δε βλέπει κάνεις τίποτα». Επεσήμανε πως «είναι πολλά χρόνια έτσι, τον εγκατέλειψαν απ’ όταν τον έφτιαξαν. Σήμερα, όμως, κάτι πρέπει να κάνουμε». Παρατήρησε ότι το αίτημά τους «είναι παλιό, από την εποχή του Δήμου Μελιγαλά και το επαναφέρουμε τώρα. Εχω κάνει γραπτό υπόμνημα στο Δήμο Οιχαλίας και ζητώ λύση».
Ο πρόεδρος του Ζευγολατιού στάθηκε και σ’ ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα του κόμβου. Στη στροφή ανεβαίνοντας από το Ζευγολατιό για να μπεις στον κόμβο, στην κατεύθυνση προς Αλλαγή και Καλαμάτα θέλει ένα στηθαίο ασφαλείας για προστασία αυτοκινήτων και ανθρώπων. Τα βράδια που δε φαίνεται καλά ο δρόμος και η στροφή, κυρίως όσοι από τον εθνικό δρόμο στρίβουν προς Ζευγολατιό, προς την 7η επαρχιακή, πηγαίνουν ευθεία και πέφτουν στο κενό. «Υπάρχει υψομετρική διαφορά επικίνδυνη, όπως βλέπετε. Είναι ευτύχημα που δεν έχει σκοτωθεί κανείς», παρατήρησε ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν ούτε πινακίδες που να δείχνουν τη στροφή».
Και κάλεσε το Δήμο ή την Περιφερειακή Ενότητα άμεσα να βάλουν στηθαίο και πινακίδες, πριν γίνει το κακό.