Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 10:28

Δεν έχουν γίνει απαλλοτριώσεις για την αντιπλημμυρική τάφρο στον Αγιο Φλώρο

Δεν έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις και οι ιδιοκτήτες των κτημάτων αντιδρούν, με αποτέλεσμα να μην έχει ξεκινήσει ακόμα το έργο της τάφρου αντιπλημμυρικής προστασίας και τεχνικών έργων στον Αγιο Φλώρο, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Το έργο σύμφωνα με τη σύμβαση με τον ανάδοχο, ήταν να ολοκληρωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου, αλλά παρότι έχουν περάσει 4 μήνες δεν έχει καν ξεκινήσει. Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την περασμένη Παρασκευή, ενέκρινε παράταση για την ολοκλήρωση του έργου μέχρι το τέλος του 2013. Για τους λόγους παράτασης που αναφέρονται στην απόφαση σημειώνεται, μεταξύ άλλων:
«Λόγω μη ύπαρξης απαλλοτρίωσης του χώρου, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί η αποχετευτική τάφρος όμβριων, η κατασκευή της οποίας αποτελεί και το κύριο αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας, με την έναρξη των τοπογραφικών εργασιών και χαράξεων, παρουσιάστηκαν έντονες αντιδράσεις των ιδιοκτητών των αγροτεμαχίων, μέσω των οποίων θα διέλθει η ως άνω αντιπλημμυρική τάφρος. Παρότι μετά από συσκέψεις και επισκέψεις στον τόπο του έργου, τους εδόθη ρητά η διαβεβαίωση από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, ότι θα αποζημιωθούν για τα ελαιόδεντρα που θα χρειαστεί να κοπούν και απομακρυνθούν, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχουν υπογράψει τις υπεύθυνες δηλώσεις, με τις οποίες θα επιτρέψουν να ξεκινήσει η εργολαβία».