Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 09:44

Υπογραφή σύμβασης για Σουληνάρι - Κορυφάσιο

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο βελτίωσης του δρόμου Σουληνάρι - Κορυφάσιο, προϋπολογισμού 13,8 εκ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, από το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών "Ενίσχυση της προσπελασιμότητας".

Σχετική ανακοίνωση έκανε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς, εκτιμώντας ότι τέλη του 2013 με αρχές του 2014 θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.
Ανάδοχος είναι η κοινοπραξία "ΝΑΟΥΜ Σ.Θ. ΑΤΕ - ΤΕΔΡΑ ΑΤΕ" με έκπτωση 34,33%, με ποσό δηλαδή 7.368.355,99 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.
Η προθεσμία για την υλοποίησή του είναι 27 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει η Διεύθυνση Οδικών Εργων (Δ1) του υπουργείου.
«Το έργο είναι αρκετά σημαντικό, γιατί θα συμβάλει στην ασφάλεια της κυκλοφορίας και θα τονώσει την ανάπτυξη», εκτίμησε ο κ. Αλευράς.
Ο δρόμος είναι μήκους 13,8 χλμ., δίιχνος πλάτους 11 μέτρων. Θα γίνουν εργασίες βελτίωσης της υφισταμένης οδού και εργασίες πλήρους κατασκευής στα τμήματα με νέα χάραξη (παρακάμψεις Κρεμμυδίων και Κορυφασίου) και ακόμα: Αποκατάσταση παράπλευρου και εγκάρσιου δικτύου, μήκους 3,1 χλμ. περιλαμβανομένων και των παρεμβάσεων βελτίωσης τμήματος μήκους 1 χλμ. της εθνικής οδού Κυπαρισσία - Πύλος - Μεθώνη. Κατασκευή 6 ισόπεδων κόμβων και μιας ισόπεδης κυκλικής πλατείας. Κατασκευή έργων αποχέτευσης - αποστράγγισης κι εργασίες σήμανσης και ασφάλειας.