Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 13:34

Φυσικό αέριο στη Μεσσήνη βλέπει ο Αναστασόπουλος

Μεγάλες είναι οι πιθανότητες να φτάσει το φυσικό αέριο και στη Μεσσήνη, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε χθες ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος. 

 

Ο δήμαρχος Μεσσήνης συναντήθηκε προχθές στην Αθήνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε.) Κωνσταντίνο Ξιφαρά και το διευθυντή Δραστηριοτήτων Διαχείρισης Εργων Γιάννη Χωματά, και συζήτησαν το θέμα της επέκτασης του φυσικού αερίου και στη Μεσσήνη. Ο δήμαρχος είπε στους συνομιλητές του πως η περιοχή της Μεσσήνης διαθέτει τις υποδομές για να λειτουργήσει "ορθά και αποδοτικά" το δίκτυο φυσικού αερίου, δεδομένου ότι υπάρχουν τουριστικές μονάδες, θερμοκηπιακές καλλιέργειες, μονάδες μεταποίησης και άλλοι μεγάλοι καταναλωτές. 

"Η επέκταση του δικτύου και προς τη Μεσσήνη θα κάνει το έργο διανομής του φυσικού αερίου στη Μεσσηνία πιο βιώσιμο", επεσήμανε ο Στάθης Αναστασόπουλος χθες σε δηλώσεις του. Είπε ακόμη πως οι υπηρεσίες του δήμου συγκεντρώνουν τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να συμπεριληφθούν στη μελέτη του ΔΕΣΦΑ για την επέκταση του δικτύου, η οποία -όπως τον διαβεβαίωσαν- θα ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου.  

Ν.Κ.