Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 08:29

Εγκρίθηκε η 6μηνη παράταση για το έργο στην 23ης Μαρτίου

 

Παράταση 6 μηνών, έως τις 12 Ιουνίου 2024, ενέκρινε κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το απόγευμα της Δευτέρας, με τηλεδιάσκεψη, για να ολοκληρωθεί το έργο αναδιάταξης - αναδιοργάνωσης της πλατείας 23ης Μαρτίου.

Εκφράζοντας επιφυλάξεις για τον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου, ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης ρώτησε πως “ενώ για το πιο εύκολο κομμάτι του έργου χρειάστηκε ένας χρόνος, το υπόλοιπο που είναι πιο δύσκολο, θα γίνει σε 6 μήνες;”. Και παρατήρησε ότι αφού δεν υπάρχει υπαιτιότητα του αναδόχου για την καθυστέρηση και την παράταση, υπάρχει υπαιτιότητα του δήμου και ρώτησε “ποιος ευθύνεται για την επιπλέον 6μηνη ταλαιπωρία;”.

Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης είπε ότι οι λόγοι της καθυστέρησης είναι “το ότι η ανάδοχος εταιρεία έκανε χαρτογράφηση της περιοχής, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, το νέο δίκτυο ομβρίων που δεν υπήρχε στη νότια πλευρά της οδού κι έγινε, οι επικαλύψεις από άλλα δίκτυα που δεν είχαν καταγραφεί, η χρονοβόρα διαδικασία για έγκριση της μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Και το γεγονός ότι οι εργασίες έγιναν σε περιορισμένο μέτωπο και χωρίς να υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας”.

Μάλιστα, εκτίμησε πως “αν είχε κλείσει τον δρόμο το εργοτάξιο, το έργο θα το είχαμε τελειώσει και πρόσθεσε: “Το δύσκολο κομμάτι το τελειώνουμε”, υπονοώντας ότι το υπόλοιπο, πιο εύκολο κομμάτι θα γίνει πιο γρήγορα. Δήλωσε, επίσης, ότι “το έργο δουλεύεται πολύ γρήγορα σε σχέση  με άλλα που είχαμε καθυστερήσεις” κι ενημέρωσε πως “τώρα θα γίνει η σκυροδέτηση του νέου κυκλικού κόμβου” (μετακινήθηκε πιο νότια).

Την παράταση καταψήφισαν οι παρατάξεις “Πρότυπος Δήμος” (Τζαμουράνη), “Ανοιχτός Δήμος” (Μάκαρη) και “Καλαμάτα Τόπος Ζωής (Κουζή).

Γ.Σ.