Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 08:45

Προχωρά το αντιπλημμυρικό στα Γιαννιτσάνικα

 

Προχωρούν οι εργασίες του αντιπλημμυρικού έργου του “Μορέα” στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας, στα Γιαννιτσάνικα.

Εργο σημαντικό που λόγω καθυστερήσεων στην εκταμίευση και την πληρωμή των εργασιών που εκτελούνται κατά την περασμένη χρονιά, υλοποιείται με αργούς, προβληματικούς ρυθμούς.

Την περίοδο αυτή γίνονται εργασίες σε τρία μέτωπα.

Το έργο έχει προχωρήσει στον κλειστό αγωγό, δίπλα από τον περιφερειακό, στη βόρεια πλευρά, ο οποίος θα μαζεύει τα νερά από τα ρέματα Πολιτέικο Ι και ΙΙ και θα τα κατευθύνει στο ρέμα Κερεζένια, μέσω του οποίου θα καταλήγουν στη θάλασσα.

Εργασίες ξεκίνησαν και στο σημείο της παράκαμψης όπου ο κλειστός αγωγός μεταφοράς μπαίνει μέσα στον περιφερειακό, στο ύψος της γέφυρας κοντά στο ησυχαστήριο του προφήτη Ιωήλ.

Το κρίσιμο τμήμα για την πρόοδο και ολοκλήρωση του έργου είναι οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν στο ρέμα Κερεζένια, από τον περιφερειακό έως την παραλία.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 17,4 εκ. ευρώ, εντάσσεται στα συμπληρωματικά έργα της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου του “Μορέα” και η προθεσμία υλοποίησής του είναι 24 μήνες, έως το τέλος του 2024.

Γ.Σ.