Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 20:02

Προχωρά η κατασκευή του υπαίθριου πάρκου ελιάς

 

Με την κατασκευή των περιμετρικών μαντρότοιχων κι άλλες επιμέρους εργασίες, προχωράει η κατασκευή του υπαίθριου πάρκου ελιάς, προϋπολογισμού 587.500 ευρώ, στη δυτική όχθη του Νέδοντα, απέναντι από το υπό κατασκευή Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας βόρεια της Κεντρικής Αγοράς.

Σε αυτοψία, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Κουτραφούρη, ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, με πρωταγωνιστές τα ελαιόδενδρα, το πάρκο χωρίζεται σε τρία επίπεδα. Βασικό επίπεδο είναι η στάθμη της εισόδου από όπου ξεκινά το πρώτο μέρος της πορείας που καταλήγει στην πέργκολα - Info Kiosque, όπου κατά μήκος αυτής της πορείας ο επισκέπτης θα συναντήσει παλιά αντικείμενα που αφηγούνται την ιστορία της παραγωγής του ελαιολάδου.

Το έργο που υλοποιείται από την εταιρεία “Ικτίνος” με έκπτωση 12,14 %, έχει προθεσμία εκτέλεσης 300 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο (στις 8 Δεκεμβρίου 2023) και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο ως υποέργο της δράσης “Παρεμβάσεις αναπλάσεων σε κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου  του Δήμου Καλαμάτας” και από δημοτικούς πόρους.