Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 07:28

Μπαίνουν μπουλντόζες στον κόμβο του Καρέλια

Το επόμενο διάστημα μπορούν επιτέλους να ξεκινήσουν οι εργασίες σύνδεσης του κόμβου Καρέλια, στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας, με την οδό Αθηνών.

Και αυτό γιατί παρακατατέθηκαν τα χρήματα των απαλλοτριώσεων για τους 6 ιδιοκτήτες, στο καθοριστικό τμήμα των 400 μέτρων της σύνδεσης. Η παρέμβαση στο συγκεκριμένο σημείο θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει από το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά ένας από τους ιδιοκτήτες δεν είχε συμφωνήσει με τις επιτάξεις.

Μετά την εξέλιξη αυτή το έργο του περιφερειακού και του αυτοκινητόδρομου, από τη Σπερχογεία έως τον κόμβο Καρέλια, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί τον Ιούνιο. Με τη λειτουργία του -και μέχρι να ολοκληρωθεί ο περιφερειακός μέχρι τον κόμβο του Νέδοντα στην Αρτέμιδος- ο κόμβος του Καρέλια θα αποτελεί την κύρια είσοδο και έξοδο των Καλαματιανών στον αυτοκινητόδρομο, ανακουφίζοντας την κυκλοφορία του υφιστάμενου εθνικού δρόμου στο Ασπρόχωμα.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υποδομών προχωράει τις διαδικασίες για τη δημιουργία κυκλικών κόμβων, αντί κόμβων Τ με φανάρια, σε 3 σημεία του αυτοκινητόδρομου: στους κόμβους α) Καρέλια στην απόληξη επί της Αθηνών, β) Λεΐκων στο δρόμο Λέικα - Καλαμάτα και γ) Νέδοντα στην απόληξη επί της οδού Αρτέμιδος. Για το λόγο αυτό όρισε επιτροπή προεκτίμησης ζημιών επιταχθέντων ακινήτων έκτασης 1 στρέμματος, στα 3 αυτά σημεία, που αφορούν γωνίες σε κτήματα.

Γ.Σ.