Σάββατο, 05 Ιουλίου 2014 20:27

Στο εργοτάξιο της τοξωτής γέφυρας στο Παραδείσια - Τσακώνα ο Γιάν. Καρνέσης

Το εργοτάξιο της υπό κατασκευή εντυπωσιακής τοξωτής γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο Παραδείσια - Τσακώνα, στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, όπου σήμερα λειτουργεί παράκαμψη, επισκέφθηκε χθες ο αρμόδιος διευθυντής του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης. Είδε από κοντά τις εργασίες που γίνονται και είχε συνεργασία με τους επικεφαλής του εργοταξίου Νίκο Ντονά και Γιώργο Τσίρμπα. 

 

Ο κ. Καρνέσης επανέλαβε το χρονοδιάγραμμα: Τέλη Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των τόξων και μέχρι το τέλος του 2014 να έχει παραδοθεί και να κυκλοφορείται η γέφυρα. 

Παρατήρησε πως είναι έργο υψηλής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας που κατασκευάζεται από ελληνικές εταιρείες. Ενημέρωσε ότι προχωράει η τοποθέτηση των ακρινών τμημάτων των δύο τόξων που κάθε τμήμα ζυγίζει 60 τόνους. Παρατήρησε ότι σε 10 περίπου ημέρες θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των μεσαίων τμημάτων που είναι πιο βαριά, 110 τόνους το καθένα. 

Ο διευθυντής του υπουργείου πληροφόρησε πως το ύψος των τόξων θα είναι από 40 μέχρι 60 μέτρα (στο ψηλότερο σημείο), πάνω από την επιφάνεια του εδάφους και συνέστησε στους οδηγούς που το επόμενο διάστημα θα περνούν από την παράκαμψη να οδηγούν με υπευθυνότητα και η προσοχή τους να μην αποσπάται από το εντυπωσιακό θέαμα των τόξων που θα σηκώνονται από τους πύργους.

Γ.Σ.