Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 22:04

Η κατεστραμμένη προβλήτα δυσφήμηση για το Πεταλίδι

Η νομιμοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων είναι το εμπόδιο για την ανακατασκευή της προβλήτας του Πεταλιδίου, που έχει καταστραφεί από το Δεκέμβριο του 2008!!

Η εικόνα της κατεστραμμένης προβλήτας προκαλεί αρνητικά σχόλια και δυσφημεί την περιοχή στους επισκέπτες.
Οι υπεύθυνοι της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας περιμένουν εδώ και καιρό την αλλαγή, τη χαλάρωση του αυστηρού θεσμικού πλαισίου κι ελπίζουν ότι, επιτέλους, οι υποσχέσεις θα γίνουν πράξη, καθώς αφορούν παρόμοιες καταστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Τώρα μετά από χρόνια θα πρέπει να αναζητηθούν και τα χρήματα, που δεν είναι και λίγα -υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ-, για να υλοποιηθεί το έργο. Το πιθανότερο είναι να αναζητηθούν από το ερχόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.
Η περιβαλλοντική μελέτη του έργου έχει εκπονηθεί και αναμένεται να πάρει το δρόμο του ελέγχου από το Τμήμα Περιβάλλοντος και της γνωμοδότησης από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, για το έργο ανακατασκευής της προβλήτας στο Πεταλίδι υπάρχουν οι εγκρίσεις από ΥΕΝ, ΓΕΝ και υπουργείο Πολιτισμού.
Η μελέτη προβλέπει παρέμβαση, απορροφητικό κρηπίδωμα σε μήκος 110 μέτρων. Η κατασκευή θα είναι τέτοια που θα απορροφά την κυματική ενέργεια και το φαινόμενο της ρεστίας δε θα προκαλεί υποσκαφές.