Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014 14:33

Συνάντηση για τη λειτουργία αεροδρομίου στην Τρίπολη

 

Λογαριασμούς για το αεροδρόμιο της Τρίπολης χωρίς τους... ξενοδόχους της Μεσσηνίας κάνουν η κυβέρνηση και ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 24 Ιουλίου έγινε σύσκεψη για τη λειτουργία αεροδρομίου στην Τρίπολη, στο γραφείο του υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη.

Σε αυτήν συμμετείχαν ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος, οι αντιπρόεδροι Δημήτρης Πολλάλης και Δημήτρης Παππάς, καθώς επίσης ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού Αργολίδας Ευστάθιος Κωτσιόπουλος και το μέλος Ιωάννης Γεωργιδάκης. Ομως ο εκπρόσωπος της Μεσσηνίας στον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, Δημήτρης Καραλής, όταν ρωτήθηκε από την “Ε” εάν γνώριζε για τη σύσκεψη, απάντησε: «Δεν έχουμε ενημερωθεί για το ακριβές αντικείμενο της συζήτησης και επειδή δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια ποιο ήταν το θέμα, κι αν πράγματι υπήρξε μια συζήτηση και σε ποιο ζήτημα, δεν θα θέλαμε να τοποθετηθούμε σε θέμα εκ του μη όντως». 

Οπως αποδεικνύεται, η Μεσσηνία έχει απομονωθεί στο θέμα του αεροδρομίου - καθώς οι εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων των άλλων νομών της Πελοποννήσου θεωρούν όχι μόνο ότι πρέπει να λειτουργήσει ο αερολιμένας της Τρίπολης, αλλά κι ότι τη λειτουργία του την εμποδίζει το «μεσσηνιακό λόμπι». Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία των άλλων νόμων δεν αναφέρουν καν στην ιστοσελίδα τους ότι υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σ' αυτά μέσω του αεροδρόμιου της Καλαμάτας - αφήνοντας τους πελάτες τους να ταλαιπωρούνται ταξιδεύοντας μέσω του «Ελ. Βενιζέλος». 

Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι ότι η λειτουργία αεροδρομίου στην Τρίπολη έχει αναδειχθεί σε μείζον θέμα επειδή η επιχειρηματική κοινότητα στους Νομούς Αργολίδας, Λακωνίας και Κορινθίας εκτιμά ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την τουριστική κίνηση της Πελοποννήσου. 

Στον αντίποδα, οι φορείς της Μεσσηνίας όχι μόνο δεν λειτουργούν ως... λόμπι, αλλά αντίθετα παρακολουθούν απαθείς τις εξελίξεις, επαναπαυμένοι στις δάφνες της αυξημένης κίνησης στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. 

Οσον αφορά την πρόσφατη σύσκεψη με τον κ. Μανιάτη, το news.travelling.gr αναφέρει επί λέξει: 

«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι φορείς ενημέρωσαν εκτενώς τον  Υπουργό για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει αναφορικά με το θέμα αλλά και για όσες άλλες υπολείπονται, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο φάκελος υπαγωγής του Αεροδρομίου της Τρίπολης σε διαδικασία ΣΔΙΤ.

Η λειτουργία του Αεροδρομίου της Τρίπολης τόσο για πολιτική όσο και για εμπορική χρήση, θα συμβάλλει δραστικά στην τουριστική αναπτυξιακή εξέλιξη ολοκλήρου της Πελοποννήσου, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο του τουρισμού και των τοπικών επιχειρήσεων.

 

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης, σημείωσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση επιτάχυνση των αναγκαίων παρεμβάσεων τόσο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και από τα συναρμόδια Υπουργεία για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού για την Πελοπόννησο εγχειρήματος».