Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 07:46

Οταν νυχτώνει ή βρέχει... Δεν προσγειώνονται αεροπλάνα στην Καλαμάτα

Με πούλμαν ταξιδεύουν από και προς το "Ελευθέριος Βενιζέλος" οι επιβάτες των διεθνών πτήσεων από και προς Καλαμάτα τις τελευταίες ημέρες, καθώς δεν προσγειώνονται αεροσκάφη στον αεροδιάδρομο, επειδή δεν έχει γίνει ο τυπικός, τακτικός έλεγχος του ραδιοβοηθήματος.

Η διοίκηση του αερολιμένα δε ρισκάρει να προσγειωθούν στην Καλαμάτα πτήσεις λόγω των καιρικών συνθηκών αυτών των ημερών, αφού θεωρείται απαραίτητη για το λόγο αυτό η χρήση του ραδιοβοηθήματος. Ο αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης τονίζει πως το ραδιοβοήθημα λειτουργεί, ωστόσο, το γεγονός πως δεν έχει ελεγχθεί δεν το καθιστά αξιόπιστο. Η καθυστέρηση μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, που δεν επέτρεψαν στο ειδικό αεροσκάφος να έρθει από την Αθήνα και να πραγματοποιήσει τον έλεγχο. Το θέμα, όπως λέει ο ίδιος, το έχει αναλάβει ο διοικητής της ΥΠΑ κι ενδεχομένως το ζήτημα να λήξει ακόμα και σήμερα, εφόσον ο καιρός το επιτρέψει.
Οι πτήσεις με τις οποίες υπήρξε ζήτημα και οι επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν ταξιδεύοντας με πούλμαν από και προς Αθήνα, είναι οι χθεσινές του Μονάχου και της Βιέννης λόγω καιρού και η προχθεσινή της Στοκχόλμης, η οποία δεν προσέγγισε καθόλου στην Καλαμάτα κατά την επιστροφή της καθώς είχε δύσει ο ήλιος και δεν ήταν δυνατή η προσγείωση χωρίς όργανα.
Να σημειωθεί πως η καθυστέρηση της πτήσης Μόναχο - Καλαμάτα εξαγρίωσε συγγενείς επιβατών οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα μέσω της "Ε" κάνοντας λόγο για κακό συντονισμό και κακή λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών.

Κ.Δ.