Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 19:30

Μικρή Μαντίνεια: Μειοδότης η ΚΑΣΤΑΤ για την προστασία της ακτής

Η εταιρεία "ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική" αναδείχθηκε προσωρινή μειοδότρια στη δημοπρασία που έγινε χθες Τρίτη στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, για το έργο της β΄ φάσης προστασίας των ακτών στη Μικρή Μαντίνεια, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

Στη δημοπρασία μετείχαν συνολικά 5 εταιρείες, με την ΚΑΣΤΑΤ να μειοδοτεί δίνοντας προσφορά 38%.

Η προθεσμία για την υλοποίηση του έργου -που αναμένεται να ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο και μετά, λόγω της τουριστικής περιόδου- είναι 3 μήνες.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, προβλέπονται δύο μικροί πρόβολοι σ’ ένα τμήμα 295 μέτρων μπροστά από τα παραλιακά καταστήματα. Ο ένας θα είναι σε απόσταση 69 μέτρων από το άκρο του προηγούμενου έργου και ο δεύτερος σε απόσταση 147 μέτρων.

Οι πρόβολοι θα είναι με φυσικά βράχια και βράχια λατομείου. Το πλάτος του κάθε πρόβολου θα είναι στα 3,60 μέτρα. Μεταξύ των προβόλων ο χώρος θα γεμίσει με αμμοχάλικο και πέτρες από το ρέμα της Σάνταβας, όπως έχει πέσει και στο αρχικό τμήμα της παρέμβασης.

 

ΟΔΙΚΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Εξ άλλου, σε άλλη δημοπρασία που διενέργησε χθες η Π.Ε. Μεσσηνίας, για το έργο βελτίωσης και συντήρησης του οδικού δικτύου στον Δήμο Μεσσήνης, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, προσωρινή μειοδότρια αναδείχθηκε η εργολάβος Κατερίνα Σηφάκη, που πρόσφερε έκπτωση 48,84%.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 13 εταιρείες.

Β.Γ.Μ.