Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 08:37

Διαγωνισμός για μελέτη του Καλαμάτα - Οίτυλο - με προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ

Στις 4 Σεπτεμβρίου στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει προγραμματιστεί η δημοπρασία, η κατάθεση προσφορών από ενδιαφερόμενα μελετητικά γραφεία για το δρόμο Καλαμάτα - Καρδαμύλη - Οίτυλο και παράκαμψη οικισμών, προϋπολογισμού 2.530.000 ευρώ.

Ο διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου μελετητή προβλέπεται να γίνει με τη διαδικασία του άρθρου 6 του νόμου 3316/05.

Στη διακήρυξη γίνεται λόγος για «ανοικτή δημοπρασία για τη σύναψη σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης περιλαμβάνει: α) τη σύναψη τριών χωριστών συμβάσεων με διαφορετικούς αναδόχους για την εκπόνηση αντίστοιχων προκαταρκτικών μελετών και β) τη σύναψη μίας σύμβασης με έναν από τους ανωτέρω αναδόχους για την εκπόνηση όλων των υπόλοιπων σταδίων της μελέτης του ως άνω έργου».

Συνολικά προβλέπονται βελτιώσεις δυσχερών τμημάτων του κεντρικού επαρχιακού δρόμου της Μάνης σε μήκος περί τα 32 χλμ., στο οποίο

περιλαμβάνονται και οι παρακάμψεις των οικισμών Κάμπου - Σταυροπηγίου, Αγίου Νίκωνα και 11 ισόπεδοι κόμβοι.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «για την παράκαμψη Κάμπου - Σταυροπηγίου, στην οποία περιλαμβάνονται και 3 κόμβοι (ΙΚ3, ΙΚ4,

ΙΚ5), υπάρχει εγκεκριμένη οριστική μελέτη οδοποιίας, η οποία θα αξιοποιηθεί και θα συμπληρωθεί με τις αναγκαίες υποστηρικτικές μελέτες. Ο αναλυτικός καθορισμός των τμημάτων που θα βελτιωθούν θα γίνει στο αρχικό στάδιο της μελέτης, ύστερα από τεκμηριωμένη πρόταση του αναδόχου και έγκριση της υπηρεσίας. Πέραν αυτών περιλαμβάνεται η μελέτη 2 ακόμα ισόπεδων κόμβων (ΙΚ8, ΙΚ11), οι οποίοι βρίσκονται εκτός των παραπάνω τμημάτων.

Οι κόμβοι που θα υλοποιηθούν συνολικά είναι οι εξής: 1) ΙΚ1 σύνδεση οδού Ναυαρίνου. 2) ΙΚ2 προς Μικρά Μαντίνεια - Κιτριές. 3) ΙΚ3 εισόδου Κάμπου. 4) ΙΚ4 εισόδου Σταυροπηγίου. 5) ΙΚ5 εξόδου Σταυροπηγίου. 6)

ΙΚ6 εισόδου Καρδαμύλης. 7) ΙΚ7 εξόδου Καρδαμύλης. 8) ΙΚ8 Στούπας. 9) ΙΚ9 εισόδου Αγίου Νίκωνα. 10) ΙΚ10 εξόδου Αγίου Νίκωνα.11) ΙΚ11 Οιτύλου.

Τέλος, προβλέπεται μελέτη του αποκαθιστάμενου οδικού δικτύου».

Γ.Σ.