Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 18:16

Απάντηση "Μορέα" την καταγγελία για την ταλαιπωρία ανάπηρου παιδιού

Απάντηση στο ρεπορτάζ της "Ε" με τίτλο "Υπάλληλοι του Μορέα ταλαιπωρούν ανάπηρο παιδί" εξέδωσε πριν λίγο ο Μορέας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Σε συνέχεια του από 20/8/2015 δημοσιεύματός σας με τίτλο " Υπάλληλοι του Μορέα ταλαιπωρούν ανάπηρο παιδί", θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα αναφορικά με τις διελεύσεις ΑμεΑ από σταθμούς Διοδίων του αυτοκινητοδρόμου: 

Βάσει των διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου «Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη» (Νόμος 3559/2007), τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) δεν εξαιρούνται της καταβολής διοδίων τελών.

Ωστόσο, με γνώμονα την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη διευκόλυνση των συνανθρώπων μας με αναπηρίες, και κατόπιν οδηγιών από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (πρώην ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.), προσωρινά και μέχρι οριστικής νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος, η Εταιρεία μας διευκολύνει τις διελεύσεις  ΑμεΑ από τους σταθμούς Διοδίων του αυτοκινητοδρόμου υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  • Το όχημα να είναι ΙΧ επιβατικό και να ανήκει κατά πλήρη κυριότητα σε ΑμεΑ. 
  • Το όχημα να χρησιμοποιείται από τον δικαιούχο της διευκόλυνσης.
  • To όχημα να φέρει το πρωτότυπο μπλε δελτίο στάθμευσης.

Ο έλεγχος των διαδικασιών διέλευσης από τους σταθμούς διοδίων είναι μια πάγια πρακτική της Εταιρείας μας, η οποία πρωτίστως διαφυλάσσει τους δικαιούχους της προαναφερθείσας διευκόλυνσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ειδική περίπτωση των ΑμεΑ, το ίδιο το Πανευρωπαϊκό Σωματείο Αναπήρων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες "Συνεργασία - Δημιουργία" μας έχει ζητήσει τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων λόγω περιπτώσεων πλαστογράφησης πιστοποιητικών. 

Θα θέλαμε επίσης να διαβεβαιώσουμε τους αναγνώστες σας ότι τόσο η Εταιρεία μας όσο και το προσωπικό της αντιμετωπίζουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία και κατανόηση τους συνάνθρωπους μας με αναπηρία, ενώ μέχρι την οριστική νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος από τους αρμόδιους φορείς, όλες μας οι ενέργειες είναι και θα είναι προσανατολισμένες προς αυτή την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε τον αναγνώστη σας κ. Κ. Στασινόπουλο να επικοινωνήσει με το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών του Μορέα (τηλ.: 2710-56.2020, εργάσιμες ημέρες και ώρες), προκειμένου να μας δώσει τα απαραίτητα στοιχεία που θα μας επιτρέψουν να διερευνήσουμε την καταγγελία του.

Για τη ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.,

Ι. Δημητρόπουλος

Διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης