Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 12:44

Ξεκίνησε από Παλιόχωρα η προστασία της ακτής (βίντεο και φωτογραφίες)

Από την Παλιόχωρα επανεκκίνησαν οι εργασίες για το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας της ακτής στο υπόλοιπο τμήμα της παραλιακής Αβίας (πέρα από το Ακρογιάλι), προϋπολογισμού 4.920.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ.

Στην περιοχή έχει φτιαχτεί ένας πρόβολος, ο οποίος θα μεγαλώσει και θα ενισχυθεί, αλλά και θα διαμορφωθεί σε σχήμα Γ, δημιουργώντας ένα μικρό μόλο, με τη βοήθεια πλωτού γερανού που αναμενόταν χθες το βράδυ. Μηχάνημα από τη στεριά ξεκίνησε την κατασκευή ενός δεύτερου μικρότερου πρόβολου, ενώ στην περιοχή θα δημιουργηθεί και ένα "νησί", όπως έχει γίνει στο τέλος του έργου της Μικρής Μαντίνειας, στη νότια πλευρά προς το Αρχοντικό.

Με το έργο της προστασίας στην Παλιόχωρα, στο κεντρικό σημείο της περιοχής όπου βρίσκονται τα καταστήματα, θα διαμορφωθεί παραλία για μπάνιο, όπως έχει διαμορφωθεί στο Ακρογιάλι, ενώ θα τονωθούν και οι γειτονικές παραλίες.

Πέρα από την Παλιόχωρα, μεγάλη παρέμβαση προβλέπεται και στο Αρχοντικό με 4 προβόλους μήκους 50 μέτρων ο καθένας, κυματοθραύστη μήκους 30 μέτρων και αναπλήρωση της ακτής με ίζημα, δημιουργία παραλίας δηλαδή, σε μήκος 350 μέτρων. Στην περιοχή των Κιτριών αναμένεται να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις, που είχαν ξεκινήσει στις αρχές του καλοκαιριού.

Ανάδοχος είναι η εταιρεία Sicap (η ίδια έκανε το έργο και στο Ακρογιάλι), με έκπτωση 39,81%.

Παρότι το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015, πιθανότατα θα τελειώσει τον επόμενο χρόνο.

Γ.Σ.