Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 16:40

Ανοικτό εργαστήριο πολιτών για την Πολιτιστική Στρατηγική

Το ανοικτό εργαστήριο πολιτών για την Πολιτιστική Στρατηγική της Καλαμάτας θα γίνει σήμερα στις 6 μ.μ. στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου. 

Το εργαστήριο αυτό θα εστιάσει στο ερώτημα "Και τώρα τι; Από τη θεωρία στην πράξη’’. Και θα κληθεί να απαντήσει στα ερωτήματα: Πώς μπορούμε να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη; Πώς ασκούμε πίεση στους εμπλεκόμενους φορείς για να υλοποιήσουμε μια ιδέα; Πώς μπορούν η συμμετοχή και ο εθελοντισμός να φέρουν μετρήσιμα αποτελέσματα για την πόλη μας;

Για πρώτη φορά στην Καλαμάτα έγινε δημόσια διαβούλευση με συμμετοχή των πολιτών για την ανάπτυξη της πολιτιστικής στρατηγικής της πόλης, σε βάθος δεκαετίας, όπως αναφέρει το σχετικό κάλεσμα. Σχηματίστηκαν 8 θεματικές ομάδες εργασίας από εθελοντές, που επί 3 μήνες συμμετείχαν σε εβδομαδιαίες συζητήσεις για τη διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων.

Το εργαστήριο απευθύνεται στα μέλη των ομάδων εργασίας, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη της Καλαμάτας. Κατά τη διάρκειά του θα παρουσιαστούν σύντομα οι προτάσεις των ομάδων και θα διερευνηθούν στην πράξη νέους τρόπους συνεργασίας και υλοποίησης ιδεών.

Αυτό διοργανώνεται από το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21, σε συνεργασία με τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς "Place Identity" και το "Impact Hub Athens". Τέσσερις εκπαιδευτές από την Αθήνα, με εξειδίκευση σε θέματα πολιτιστικής διαχείρισης, αστικής αναγέννησης και κοινωνικής καινοτομίας θα μοιραστούν μεθόδους και εργαλεία συμμετοχικού σχεδιασμού, αλλά και πρακτικά παραδείγματα μετάβασης από τη θεωρία στην πράξη.

Το βιωματικό εργαστήριο είναι δωρεάν και μπορεί να γίνει εγγραφή των συμμετεχόντων καλώντας στο 27211 81030 ή μέσω του σχετικού συνδέσμου ο οποίος βρίσκεται στο website www.kalamata21.eu. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.