Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 17:46

Αποκατάσταση του κρηπιδώματος στη νεοκλασική προκυμαία της Πύλου

Ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Αθανάσιος Χριστόπουλος ενέκρινε την εκτέλεση του έργου αποκατάστασης του κρηπιδώματος στη νεοκλασική προκυμαία της Πύλου, προϋπολογισμού 123.000 ευρώ. Εργο που πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος με προγραμματική σύμβαση με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση του γ.γ., το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ακόμα, ο κ. Χριστόπουλος ζητεί να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών και να ενημερωθεί η οικεία Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την προγραμματική σύμβαση, επισημαίνεται ότι αντικείμενο του έργου αποτελεί «η αποκατάσταση των βλαβών που έχουν προκληθεί από τη διάβρωση στο θεμέλιο του κρηπιδότοιχου, στη δυτική πλευρά της προκυμαίας σε τμήμα με μήκος 82,50 μέτρων περίπου».

Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «το κρηπίδωμα ΗΘΙΚ στο νότιο ανατολικό τμήμα του προβλήτα της Πύλου, παρουσιάζει υποσκαφές - σπηλαιώσεις στον πόδα του κρηπιδώματος, μετακινήσεις - καθιζήσεις - αποκολλήσεις των πωρολίθων που μορφώνουν τη διατομή του κρηπιδώματος. Στο τμήμα ΘΙ μήκους περίπου 8 μέτρων, στο οποίο περιλαμβάνεται η βασιλική κλίμακα, οι υποσκαφές και σπηλαιώσεις είναι ιδιαίτερα έντονες».

 Γ.Σ.