Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 21:02

Εντός του 2015 το Νιοχώρι - Βελίκα 

«Στόχος μας είναι το έργο βελτίωσης του δρόμου Βελίκα - Νεοχώρι να τελειώσει μέσα στο 2015, από το ΕΣΠΑ. Και μπορεί να τελειώσει». Αυτό επεσήμανε στην "Ε" ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μεσσήνης Νίκος Ξαρχάκος.

Για να επιτευχθεί ο στόχος, ο κ. Ξαρχάκος βρέθηκε προχθές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. «Χρειάζεται συμπληρωματική σύμβαση 100.000 ευρώ, για την οποία ο περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε θετικά», παρατήρησε ο αντιδήμαρχος. Μας διευκρίνισε ότι το έργο θα τελειώσει μέχρι τα πρώτα σπίτια της Βελίκας και η μοναδική εκκρεμότητα που θα μείνει, είναι το σημείο με το χωμάτινο λόφο, όπου άλλαξε η μελέτη και η χάραξη για λόγους ασφαλείας και απαιτείται συμπληρωματική απαλλοτρίωση. 

Ο κ. Ξαρχάκος μας είπε ότι από το νέο ΕΣΠΑ θα επιδιωχθεί η υλοποίηση του έργου της παράκαμψης του Νεοχωρίου, προϋπολογισμού 1.330.000 ευρώ, που έχει μελετητική ωριμότητα και λείπει η κήρυξη της απαλλοτρίωσης. Είναι δρόμος 2 χιλιομέτρων και 26 μέτρων και η νέα χάραξη, όπου χρειάζονται και οι απαλλοτριώσεις, είναι 750 μέτρα. Ακόμα, ο Δήμος Μεσσήνης προγραμματίζει να προκηρύξει άμεσα και την ανάθεση της μελέτης για την παράκαμψη της Βελίκας, με την ελπίδα να προλάβει το νέο ΕΣΠΑ για την υλοποίηση και αυτής της παράκαμψης.

Γ.Σ.