Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 20:32

Πέφτει άσφαλτος στο Σουληνάρι - Κρεμμύδια 

Την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ενημέρωσή μας, πρόκειται να πέσει άσφαλτος στο δρόμο από το Σουληνάρι μέχρι τα Κρεμμύδια.

Πρόκειται για το πρώτο τμήμα του σημαντικού οδικού άξονα Σουληνάρι - Κορυφάσιο, που βελτιώνεται σημαντικά -και με παρακάμψεις στα Κρεμμύδια και το Κορυφάσιο- με έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών.

Με την ασφαλτόστρωση αναμένεται, επιτέλους, να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι οδηγοί εδώ και 20 μήνες περίπου, από την εκτέλεση των εργασιών. Το έργο που ήταν να ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2016, έχει καθυστερήσει σοβαρά και με βάση το αισιόδοξο σενάριο θα ολοκληρωθεί το 2017, απορροφώντας μεγάλα ποσά από το νέο ΕΣΠΑ. Κύρια αιτία της καθυστέρησης είναι οι απαλλοτριώσεις, οι αντιδράσεις ιδιοκτητών γης στις επιτάξεις και κάποια αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ πρέπει να ολοκληρωθεί νωρίτερα και μια εργολαβία για τη μετατόπιση του δικτύου ύδρευσης, που βρίσκεται στο δρόμο.

Το έργο βελτίωσης του δρόμου Σουληνάρι - Κορυφάσιο, προϋπολογισμού 13,8 εκ. ευρώ, εκτελεί η κοινοπραξία των εταιρειών "ΝΑΟΥΜ Σ.Θ. ΑΤΕ - ΤΕΔΡΑ ΑΤΕ" με έκπτωση 34,33%, με ποσό δηλαδή 9.036.077,87 ευρώ. 

Γ.Σ.