Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 07:47

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 21: 2ο κύκλος διαβούλευσης για την πολιτιστική πρωτεύουσα

Τον 2ο κύκλο διαβουλεύσεων ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα το Γραφείο Υποψηφιότητας για την ανάδειξη της Καλαμάτας σε Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021.

Ο νέος κύκλος ξεκινά με τις εξής 3 θεματικές ομάδες εργασίας: οι «Ευπαθείς κοινωνικά ομάδες», με συντονιστή το Γιώργο Λαζαρίδη, και η «Ταυτότητα τόπου» με συντονιστή τον Ανδρέα Ζαγάκο συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις τους - ενώ προστίθεται και η ομάδα «Καλλιτεχνική παραγωγή» με συντονιστή το Λεωνίδα Παπαδόπουλο.

Στις ομάδες θα συζητηθούν οι ιδέες και προτάσεις που προέκυψαν τόσο από τις προηγούμενες ομάδες εργασίας όσο και από το εργαστήριο «Και τώρα τι; Από τη θεωρία στην πράξη» που διοργανώθηκε από το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 σε συνεργασία με τους Place Identity & Impact Hub Athens στις αρχές Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο.

Πιο αναλυτικά:

Θέμα συζήτησης της ομάδας εργασίας «Ευπαθείς κοινωνικά ομάδες» θα είναι το πώς θα ευαισθητοποιηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και καταστηματάρχες της πόλης μας για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ στις επιχειρήσεις τους.

Η ομάδα «Ταυτότητα τόπου» θα συζητήσει 3 διαφορετικά θέματα τα οποία είναι α) ο επανασχεδιασμός των επετειακών εκδηλώσεων, με εισηγητή του θέματος τον Αντρέα Ζαγάκο, β) θέματα για τον πολιτισμό της καθημερινότητας με εισηγήτρια τη Λέττα Πετρουλάκη και γ) εναλλακτικές μορφές τουρισμού με εισηγητή τον Παναγιώτη Ανδιανόπουλο.

Τέλος, η «Καλλιτεχνική παραγωγή» στοχεύει να γίνει η ομάδα που θα δώσει χώρο στους ντόπιους καλλιτέχνες για να γνωριστούν, να δικτυωθούν, να συνεργαστούν και να παραγάγουν ιδέες, έργα και δράσεις.

Σημειώνουμε και πάλι ότι οι ομάδες εργασίας είναι ανοιχτές για όλους, κατόπιν εγγραφής στο τηλ.: 2721181030 ή στον σύνδεσμο https://goo.gl/tGLCzE που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.kalamata21.eu. Στόχος τους είναι να υλοποιηθούν συγκεκριμένες προτάσεις και να γίνουν δράσεις ευαισθητοποίησης, συμμετοχής και κινητοποίησης των πολιτών.

Οι συναντήσεις των ομάδων εργασίας θα γίνονται εβδομαδιαίως στο Πνευματικό Κέντρο (χώρος ομάδων) και θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, ως εξής:

• «Καλλιτεχνική παραγωγή» Τρίτη 6-8 μ.μ. (χώρος ομάδων)

• «Ευπαθείς κοινωνικά ομάδες» Τετάρτη 5-7 μ.μ. (χώρος ομάδων)

• «Ταυτότητα τόπου» Τετάρτη: 6-8 μ.μ. (Αίθριο Λαϊκής Βιβλιοθήκης)