Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 08:39

Τέλη Δεκεμβρίου στη Βουλή η νέα σύμβαση με “Μορέα”

Τέλη Δεκεμβρίου θα κυρωθεί από τη Βουλή η τροποποίηση της σύμβασης με το “Μορέα”, καθώς οριστικοποιείται εντός των επομένων ημερών η συμφωνία της εταιρείας με την κυβέρνηση. Αυτό ανέφερε χθες ρεπορτάζ του ypodomes.com σύμφωνα με το οποίο "η συμφωνία θα περιέχει παρόμοιες αλλαγές με εκείνη για την Ιόνια και τον Ε65, που βελτίωσε την τιμολογιακή πολιτική σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού".

Αν το ρεπορτάζ επιβεβαιωθεί και η σύμβαση τροποποιηθεί από τη Βουλή εντός του Δεκεμβρίου, η κατασκευή του περιφερειακού της Καλαμάτας και ο κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη αναμένεται να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν στην κυκλοφορία μέχρι τον Αύγουστο του 2016. Υπενθυμίζουμε ότι το έργο του "Μορέα" έχει ολοκληρωθεί κατά 95%.

ΛΕΥΚΤΡΟ - ΣΠΑΡΤΗ 

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κλάδο που ξεκινά από την περιοχή του Λεύκτρου της Μεγαλόπολης και καταλήγει στην Σπάρτη. Πρόκειται για κλειστό αυτοκινητόδρομο με 2 λωρίδες κυκλοφορίας + ΛΕΑ ανά κατεύθυνση σε εντελώς νέα χάραξη που περιλαμβάνει 3 νέους ανισόπεδους κόμβους σε Λογκανίκο, Πελλάνα και Σπάρτη.

 

Με την λειτουργία του θα μειώσει την χρονοαπόσταση Αθήνα-Σπάρτη κατά περίπου 20 λεπτά και θα χρειάζεται περίπου 2 ώρες ασφαλούς και άνετης οδήγησης. Το μήκος του κλάδου είναι 46 χιλιόμετρα. Στην περιοχή της Πετρίνας θα λειτουργήσει σταθμός διοδίων, ενώ στην Πελλάνα θα λειτουργήσει και ΣΕΑ.