Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 18:37

Εγκρίθηκε η παραλλαγή παράκαμψης του Πεταλιδίου 

Με διαφορετική χάραξη, εκτός αρχαιολογικού χώρου, μήκους περίπου 1 χιλιομέτρου, θα υλοποιηθεί η παράκαμψη Πεταλιδίου στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι, στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη. Η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε τη μελέτη εφαρμογής παραλλαγής που εκπόνησε ο ανάδοχος του έργου και για την οποία υπήρξε σύμφωνη γνωμοδότηση από το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, η μελέτη παραλλαγής συντάχθηκε μετά από την απόφαση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας για τη μη διέλευση του νέου δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη στην παράκαμψη Πεταλιδίου διά μέσου του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου και την υπόδειξή της να γίνει παράκαμψη, ακολουθώντας τον υπάρχοντα δημοτικό δρόμο Πεταλιδίου - κάστρο Πεταλιδίου.

Το έργο στο τμήμα Τζάνε -  Καλαμάκι, προϋπολογισμού 23,4 εκ. ευρώ, ξεκίνησε με χρήματα από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, αλλά έχει καθυστερήσει και είναι άγνωστο πότε θα τελειώσει, λόγω προβλημάτων με απαλλοτριώσεις - επιτάξεις και τη διέλευσή του από τον αρχαιολογικό χώρο Πεταλιδίου. Η εκδίκαση της προσωρινής τιμής μονάδας για τις απαλλοτριώσεις, μάλιστα, έχει αναβληθεί στο Μονομελές Εφετείο Καλαμάτας για την 1η Φεβρουαρίου.

 Γ.Σ.