Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2016 08:33

Τελειώνουν οι αναπλάσεις σε Ανάσταση και Ανάληψη

Σχεδόν ολοκληρώθηκαν οι αναπλάσεις στην Ανάσταση και την Ανάληψη, ενώ έχει μείνει πίσω το έργο του περιβάλλοντος χώρου στο Μέγαρο Χορού. Το 8ο Δημοτικό Σχολείο τελείωσε και μέσα στον Ιανουάριο θα παραδοθεί και το προαύλιο.

Αυτή η εικόνα των έργων του ΕΣΠΑ στο Δήμο Καλαμάτας, καταγράφηκε χθες στην καθιερωμένη (κάθε Τρίτη) σύσκεψη στην Τεχνική Υπηρεσία, υπό το δήμαρχο Π. Νίκα.

Οπως έγινε γνωστό, οι υπολειπόμενες εργασίες στο Μέγαρο Χορού θα πληρωθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Στην αξιολόγηση για τα έργα ΕΣΠΑ το αποτέλεσμα κρίθηκε ικανοποιητικό», μας είπε ο δήμαρχος.

Ακόμα, για τον απολογισμό που έγινε, παρατήρησε ότι «το τεχνικό πρόγραμμα του 2015 εκτελέστηκε στο σύνολό του, σχεδόν στο 100%. Μπήκαν οι προτεραιότητες για το 2016, τα έργα που άμεσα μελετητικά πρέπει να ωριμάσουν και κείνα που θα δημοπρατηθούν». Διευκρίνισε ότι τα δύο έργα που μελετητικά άμεσα πρέπει να συμπληρωθούν, είναι τα γήπεδα στα Σφαγεία και στα Παλιάμπελα, όσον αφορά τα έργα από το δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ακόμα, συμφωνήθηκε ότι: Μέχρι τη γιορτή της Υπαπαντής, στις 2 Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν γίνει οι παρεμβάσεις στη δυτική πλευρά του μητροπολιτικού ναού. Σύντομα πρέπει να τελειώσει ο δρόμος Βέργα - Ανω Βέργα. Το αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει να γίνουν μικροτεχνικές παρεμβάσεις στο νέο Δημαρχείο για να ξεκινήσει η μετακόμιση των υπηρεσιών.

Γ.Σ.