Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 11:15

Ανακαινίζεται το κτήριο "Λαλέα" 

Το κτήριο "Λαλέα" ανακαινίζει το Νοσοκομείο Μεσσηνίας. Στο εν λόγω νεοκλασικό στεγάζεται από το 2007 το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας. Το διατηρητέο κτήριο ιδιοκτησιακά ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας - Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας, και όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «απαιτούσε άμεσες και επείγουσες παρεμβάσεις κυρίως με την επισκευή ή και αντικατάσταση των κουφωμάτων, προκειμένου να συνεχίζει να διατηρεί την ομορφιά και το χαρακτήρα του».

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος δήλωσε σχετικά: «Το κτήριο "Λαλέα", που στεγάζει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και στο οποίο γίνεται πολύ καλή δουλειά, αποτελεί κτήριο-στολίδι στην καρδιά της πόλης μας και έχουμε μέγιστη υποχρέωση να μεριμνούμε για τη διατήρηση της ομορφιάς και του χαρακτήρα του».

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας λειτουργεί από το Μάρτιο του 2007 ως ανοιχτή κοινοτική υπηρεσία ψυχικής υγείας στο πλαίσιο του ΕΣΥ. Διοικητικά υπάγεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και αποτελεί υπηρεσία φροντίδας ψυχικής υγείας που έχει ως στόχο την ολοκληρωμένη παρέμβαση στην κοινότητα μέσω ψυχιατρικών, ψυχολογικών, ψυχοκοινωνικών και ιατροπαιδαγωγικών υπηρεσιών, προσαρμοσμένων στις ανάγκες του γενικού πληθυσμού του Νομού Μεσσηνίας. Οι υπηρεσίες οι οποίες παρέχει είναι οι εξής: Ψυχιατρική παρακολούθηση. Ψυχολογική υποστήριξη. Συμβουλευτική. Ατομική ψυχοθεραπεία. Οικογενειακή ψυχοθεραπεία. Ομάδες υποστήριξης ειδικού πληθυσμού (π.χ. ομάδες γονέων). Λογοθεραπεία. Προληπτική αγωγή ψυχικής υγείας. Κατ' οίκον επισκέψεις από επισκέπτρια υγείας. Δικτύωση - συνεργασία με άλλους φορείς της κοινότητας. Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε θέματα ψυχικής υγείας.