Σάββατο, 16 Απριλίου 2016 09:56

Η Νότια Πελοπόννησος μια γειτονιά: Σε 45 λεπτά Καλαμάτα - Σπάρτη

Ενα μεγάλο βήμα για την ενίσχυση των κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων της Μεσσηνίας με τη Λακωνία θα γίνει με τα εγκαίνια του νέου αυτοκινητόδρομου (Α71) από το Λεύκτρο στη Σπάρτη.

Από τη στιγμή που θα κοπεί η κορδέλα των εγκαινίων, η απόσταση των 90 χλμ. μεταξύ Καλαμάτας και Σπάρτης θα διανύεται με άνεση και ασφάλεια σε 45', κάτι που κάνει πανεύκολη την επικοινωνία των δύο πόλεων.

Σε συνδυασμό μάλιστα με ότι η απόσταση Καλαμάτα - Τρίπολη διανύεται σε 35' και το Τρίπολη - Σπάρτη σε 40', μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι η Νότια Πελοπόννησος -όπως πολλές φορές έχει σημειώσει η «Ε»- είναι πλέον μια γειτονιά.

Σταδιακά, και ενώ αυτό θα το συνειδητοποιούν οι πολίτες, θα δούμε συνέργειες και κοινή αντιμετώπιση προβλημάτων, κυρίως στον τουρισμό, την ψυχαγωγία και τις μεταφορές. Ο Μυστράς, η Μονεμβασιά και το Γύθειο γίνονται πιο προσβάσιμα εκτός από τους τουρίστες και στους επισκέπτες από τους διπλανούς νομούς, ενώ αντίστροφα η Καλαμάτα, η Αρχαία Μεσσήνη, η Πύλος, η Φοινικούντα και η Κορώνη έρχονται πιο κοντά στους Λάκωνες - καθώς όλα τα παραπάνω μέρη προσφέρονται ακόμα και για ημερήσιες αποδράσεις.

 

Τη Δευτέρα παραδίδεται ο αυτοκινητόδρομος

Αυτή τη Δευτέρα 18 Απριλίου παραδίδεται στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο - Σπάρτη. 

Η τελετή των εγκαινίων του δρόμου του "Μορέα" θα γίνει στη 1 το μεσημέρι, στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) της Πελλάνας. Στα εγκαίνια θα παραστούν ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο γ.γ. Γιώργος Δέδες, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα δώσει το «παρών» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να στείλει μήνυμα επανεκκίνησης και ολοκλήρωσης των μεγάλων οδικών αξόνων, που θα δώσουν ώθηση στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη της χώρας.