Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016 08:56

Μισοί κόμβοι του περιφερειακού σε Αθηνών και Σπάρτης 

Προβλήματα με ιδιοκτησίες υπάρχουν στο έργο του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου Καλαμάτας, στις συνδέσεις με την Αθηνών και τη Σπάρτης, αλλά το υπουργείο Υποδομών διαβεβαιώνει ότι το έργο θα ολοκληρωθεί κανονικά, όσον αφορά το χρόνο, αλλά με κυκλικούς κόμβους που δε θα είναι όπως πρέπει.

Την ύπαρξη προβλημάτων με μικρά τμήματα ιδιοκτησιών, που έχουν σχέση με την τροποποίηση του σχεδίου πόλης, παραδέχθηκε στην "Ε" ο αρμόδιος διευθυντής του υπουργείου Γιάννης Καρνέσης. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει να παραδώσουν τις ιδιοκτησίες τους και δεσμεύτηκε πως θα πάρουν κανονικά τα χρήματά τους, αυτά που προβλέπονται ως αποζημιώσεις. Από την άλλη πλευρά, επεσήμανε ότι είναι το νομοθετικό κενό που υπάρχει και το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους να κάνουν πλάκα με το ελληνικό Δημόσιο και κείνο που καταφέρνουν είναι να καθυστερούν την υλοποίηση και το χρόνο ολοκλήρωσης των έργων. 

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι για τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας χρειάστηκαν πάνω από 40 αγωγές για διοικητικές αποβολές ιδιοκτητών που είχαν πάρει τα χρήματα των αποζημιώσεων- απαλλοτριώσεων, αλλά χάθηκαν 6 - 7 μήνες για να βγουν οι αποφάσεις στο δικαστήριο.

Ο κ. Καρνέσης διαβεβαίωσε ότι αν επιμείνουν οι ιδιοκτήτες, θα γίνει αυτό που μπορεί να γίνει. Ιδιαίτερα στον κόμβο Καρέλια, στη σύνδεση με την Αθηνών, θα γίνει κυκλικός κόμβος, χωρίς να είναι αυτός που πρέπει να είναι.

Για το θέμα αυτό έχει ειδοποιηθεί και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι το φροντίζει ο δήμος και κοιτάζει να γίνει σωστό το έργο.

Γ.Σ.