Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 08:58

Καλοκαίρι του 2017 το Τζάνε - Καλαμάκι, αν πάνε όλα καλά με τις επιτάξεις

Την εκτίμηση ότι, επιτέλους, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των υποχρεωτικών επιτάξεων, για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου βελτίωσης στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι, στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη, εξέφρασε στην"Ε" ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Κωστόγιαννης.

Το έργο που ξεκίνησε από το ΕΣΠΑ και συνεχίζεται από το καινούργιο πρόγραμμα (2014 - 2020), έχει σχεδόν σταματήσει και η μόνη ελπίδα να ξαναξεκινήσει και να δουλέψει με κανονικούς ρυθμούς είναι οι υποχρεωτικές επιτάξεις.

«Ηταν χρονοβόρα η διαδικασία. Πρέπει να βρεις όλους τους ιδιοκτήτες και να μεταγράψεις όλα τα τμήματα στο Υποθηκοφυλακείο», μας είπε ο διευθυντής, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο και το έργο σύντομα θα δουλέψει εντατικά.

Να επισημάνουμε ότι οι απαλλοτριώσεις έχουν καθυστερήσει με προκλητικό τρόπο. Η εκδίκαση της προσωρινής τιμής μονάδας στο δικαστήριο για τις απαλλοτριώσεις έχει αναβληθεί δύο φορές (στις 5 Οκτωβρίου 2015 και την 1η Φεβρουαρίου φέτος) και έχει οριστεί για τις 19 Σεπτεμβρίου. Κι αυτό, ενώ μιλάμε για ένα έργο που ξεκίνησε να χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015!

Αν όλα πάνε καλά το έργο θα τελειώσει τέτοια εποχή το 2017.

Τα προβλήματα με την αρχαιολογική υπηρεσία, με τα ευρήματα στην παράκαμψη Πεταλιδίου, έχουν ξεπεραστεί με μια μικρή παραλλαγή - μετατόπιση της παράκαμψης και με την ελπίδα ότι δε θα βρεθούν εκεί καινούργια αρχαία.

Το έργο, το πρώτο στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη, είναι προϋπολογισμού 23,4 εκ. ευρώ, υλοποιείται με έκπτωση 37,22%. Προβλέπει τις παρακάμψεις του οικισμού Τζάνε από την ανατολική πλευρά και του Πεταλιδίου από τη δυτική, πάνω από το χωριό, ενώ θα περάσει δυτικά από το Καλαμάκι, σε κοντινή απόσταση από το σημερινό δρόμο. Σε όλα τα άλλα σημεία προβλέπεται βελτίωση - διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου. 

Γ.Σ.