Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 08:44

Υποσχέσεις Νίκα για παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Υποσχέσεις Νίκα για παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας

Στα 7 εκ. ευρώ του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που θα αλλάξουν την εικόνα της παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας, στο μάστερ πλαν του λιμανιού και στην ανάγκη να ανοίξουν οι κάθετοι δρόμοι νότια της Κρήτης, στάθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, κατά την κοπή της πίτας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, στην εκδήλωση ανήμερα των Θεοφανίων, στις αποθήκες του λιμανιού, μετά τον αγιασμό των υδάτων.

Το φλουρί, μάλιστα, έτυχε στο δήμαρχο, που πήρε δώρο ένα γούρι.

Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, που ευχήθηκε πάντα επιτυχίες επ’ ωφελεία των κατοίκων και της πόλης.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής έκανε ένα σύντομο απολογισμό της θητείας του Δ.Σ. και στις δράσεις που υλοποιήθηκαν. Είπε ότι προχώρησε η εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας ISPS κι επεσήμανε πως είχαμε 47 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων τη χρονιά που πέρασε. Ενημέρωσε ότι κατατέθηκε φάκελος για τη δημιουργία υδατοδρομίου και πως προχώρησε η διαδικασία αδειοδότησης για τη δημιουργία υποσταθμού ηλεκτρικού ρεύματος, για τον εφοδιασμό με ρεύμα όλων των σκαφών που ελλιμενίζονται.

Ο δήμαρχος Π. Νίκας ευχήθηκε να υπάρξει επιτέλους φώτιση, καθώς 6 χρόνια μνημονίων είναι πολλά και βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Σημείωσε πως πρέπει να κυριαρχήσει ένας πατριωτισμός κι έκανε λόγο για ενότητα και λογική. Αναφέρθηκε στα 7 εκ. ευρώ του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που θα αλλάξουν την εικόνα της παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας, από τον Κορδία έως το "Φιλοξένια". Παρατήρησε ότι το μάστερ πλαν θα τακτοποιήσει ζητήματα στο λιμάνι και δήλωσε πως χρειαζόμαστε νέες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις και να ανοίξουν οι δρόμοι κάτω από την Κρήτης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER