Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 13:51

Με δυσκολίες και αντιπαραθέσεις οι δημαιρεσίες στη Δυτική Μάνη 

Χωρίς συναίνεση εξελέγη το προεδρείο στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης.

Μάλιστα, στην εκλογή του μέλους - εκπροσώπου της ελάσσονος μειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή χρειάστηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας να διακόψει τη διαδικασία της εκλογής, μετά τις δύο πρώτες άκαρπες ψηφοφορίες και να συγκεντρώσει τους συμβούλους του, να τους επιπλήξει για τη στάση τους και να ζητήσει να υπερψηφίσουν τον εκπρόσωπο της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Γιαννημάρα, ώστε να μην αναβληθεί η εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής. Και παρότι έγινε αυτό, ο κ. Γιαννημάρας αναδείχθηκε οριακά, με μόλις μία ψήφο.

Η ελάσσων μειοψηφία δεν αποδέχθηκε την εκλογή εκπροσώπων της στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και στην Οικονομική Επιτροπή και στη θέση τους εξελέγησαν σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Αναλυτικά, κατά τις δημαιρεσίες που ψήφισαν 20 σύμβουλοι, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης εξελέγη ο Σταύρος Γιαννακέας, με 14 ψήφους, 4 λευκά και 2 άκυρα. Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο Γιώργος Τσιμικλής (μείζονος μειοψηφίας), με 12 ψήφους και 8 άκυρα. Γραμματέας εξελέγη ο Κωνσταντίνος Φωκέας, με 14 ψήφους και 6 άκυρα.

Στην Οικονομική Επιτροπή αναδείχθηκαν οι: Γρηγόρης Χρηστέας (17), Γεώργιος Αριστ. Κομπότης (15), Δημήτρης Κουλουμπέρης (15), Κωνσταντίνος Φωκέας (14), Γιώργος Γιατράκος (14) και Δημήτρης Γιαννημάρας (11 στην τρίτη ψηφοφορία).

Αναπληρωματικά μέλη αναδείχθηκαν οι Κωνσταντίνος Παπαμικρουλέας, Αντωνία Ξεροβάσιλα, Ηλίας Νίκας, Γεώργιος Γρ. Κομπότης και Χρήστος Λυμπερέας.

 

Γ.Σ.