Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 08:32

Η Λίντα Καπετανέα νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού

Γράφτηκε από την
Η Λίντα Καπετανέα νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού

 

Η Μεσσηνιακής καταγωγής Λίντα Καπετανέα είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, όπως προέκυψε χθες το μεσημέρι από την ψηφοφορία που έγινε στη συνεδρίαση της “Φάρις”.

Αρχικά η πρόεδρος Αναστασία Μπελογιάννη ενημέρωσε πως υπήρχε η βασική επιτροπή (μία με τους Ν. Μπασακίδη, Θ. Ηλιόπουλο, Τ. Πολυχρονόπουλο) και άλλη μία με σκοπό να ελέγξει την εγκυρότητα των βιογραφικών (με τις Κ. Κασσιούμη, Θ. Σταμούλη, Στ. Γκόνου). Ο Νίκος Μπασακίδης είπε πως έγινε διαδικασία συνεντεύξεων, στην οποία όμως δε μετείχε ο Τάσος Πολυχρονόπουλος. Παρατήρησε ακόμη, πως όλες οι υποψηφιότητες ήταν πολύ αξιόλογες. Ειδικότερα ο κ. Μπασακίδης, σχετικά με τη Δανάη Ευαγγελίου, ανέφερε ότι πως δεν είχε αρκετή εμπειρία. Η υποψηφιότητα της Κατερίνας Βασιλειάδη επίσης είχε μια δυσκολία, λόγω του ότι μένει στο Ισραήλ. Η υποψηφιότητα της Χριστιάνας Γαλανοπούλου θα ήταν η πρώτη σε προτίμηση, όμως η ίδια δεν είχε δίπλωμα χορού, όπως δεν είχε και η Μαρία - Μαριλένα Γραφάκου (η οποία είχε μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς οργανώσεις). Ο Κωνσταντίνος Μίχος εξέφρασε το ενδιαφέρον ώστε να αναπτύξει το Φεστιβάλ πρώτα σε τοπικό και μετά σε διεθνές επίπεδο, γεγονός που απομάκρυνε το θεσμό από τον αρχικό του στόχο. Τέλος, η Λίντα Καπετανέα είχε ένα πλούσιο βιογραφικό ως άνθρωπος του χορού ενώ κέρδισε την επιτροπή αναλύοντας τους στόχους της για το θεσμό, οι οποίοι κινούνταν στο ίδιο πλαίσιο με αυτούς της “Φάρις”. 

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος εξέφρασε ένσταση για το ότι δεν επιλέχθηκε κάποιος αναπληρωματικός για τη θέση του κ. Πολυχρονόπουλου στην επιτροπή ενώ ο ίδιος ο κ.  Πολυχρονόπουλος τόνισε πως εγείρονται σοβαρά ζητήματα σχετικά με την εγκυρότητα της διαδικασίας. 

Ολα τα μέλη της “Φάρις”, μετά από τη διαφωνία που υπήρξε για τη διαδικασία και τον τρόπο που αυτή έγινε, ψήφισαν θετικά για τη Λίντα Καπετανέα ως νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού, εκτός από τον κ. Αντωνόπουλο που ψήφισε “όχι” (λόγω πεποίθησης ότι η δημοτική αρχή υπονομεύει το θεσμό με τον τρόπο που χειρίστηκε τη διαδικασία) και από τον Μίλτο Κουτίβα που ψήφισε “λευκό”. 

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER