Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 09:03

Καλαμάτα: Έκπτωση 12% στην αξία του νερού για τους συνεπείς καταναλωτές (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Έκπτωση 12% στην αξία του νερού για τους συνεπείς καταναλωτές (βίντεο)

 

Εκπτωση 12% στην αξία του νερού, περίπου 3% στο σύνολο του λογαριασμού, σε όσους πληρώνουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ.

Για την απόφαση αυτή και άλλες που σχετίζονται με ρυθμίσεις οφειλών και το όριο διακοπής, τις οποίες έλαβε το Δ.Σ., ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Βεργόπουλος ο οποίος σημείωσε ότι “οι οφειλές προς την Επιχείρηση είναι 7 εκ. ευρώ από 6.500 άτομα, ενώ 40.000 συμπολίτες μας πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς”.

Οσον αφορά την πληρωμή των οφειλών, αποφασίστηκε 30% προκαταβολή και 12 δόσεις, χωρίς προσαυξήσεις. Οσοι είναι στο όριο της φτώχειας δικαιούνται Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ενώ καθορίστηκαν 24 δόσεις και προκαταβολή στο μισό, 15%.

Για το όριο διακοπής του νερού το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ αποφάσισε: α) Για οικιακή κατανάλωση στα 300 ευρώ οφειλή ή 6 απλήρωτους διμηνιαίους λογαριασμούς. β) Για επιχειρήσεις στα 600 ευρώ οφειλή ή 3 απλήρωτους διμηνιαίους λογαριασμούς. 

Για τους λογαριασμούς που δεν πληρώνουν οι ενοικιαστές και το “φέσι” μένει στους ιδιοκτήτες, προσδιορίστηκε ότι υπόλογος αποκλειστικά είναι ο καταναλωτής και αποφασίστηκε στις νέες συνδέσεις τη χρήση νερού να υπογράφει ο καταναλωτής - ενοικιαστής και γι’ αυτό πρέπει να μεριμνήσει ο ιδιοκτήτης, ώστε να μην βαρύνεται ο ίδιος με τις οφειλές.

Ο Δ. Βεργόπουλος είπε ότι η ΔΕΥΑΚ δεν έχει διακόψει το νερό, λόγω οφειλής. Εξήγησε πως πρόκειται για προειδοποιητικές διακοπές, με χαρακτήρα ενημέρωσης και προσπάθειας συνεννόησης και εξεύρεσης λύσης με τον οφειλέτη. Διευκρίνισε ότι “με την προειδοποίηση το νερό ανοίγει αν ο οφειλέτης επικοινωνήσει με την Επιχείρηση. Αυτό γίνεται 3 φορές, την 4η θα κοπεί το νερό”.

Ακόμα, ο πρόεδρος είπε ότι η ΔΕΥΑΚ δεν βάζει πρόστιμα και προσαυξήσεις, όπως κάνουν άλλες ΔΕΥΑ και γι’ αυτό και δεν χρειάζονται οι 100 δόσεις. Ο κ. Βεργόπουλος παρατήρησε ότι υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά έχουν πρόβλημα και άλλοι που αδιαφορούν και αμελούν να πληρώσουν.

Γ.Σ.


NEWSLETTER