Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 19:59

Σωματείο ΔΕΥΑ Μεσσηνίας κατά Νίκα για λειτουργία βιολογικού 

“Την προκλητική στάση της δημοτικής αρχής και προσωπικά το δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα που επιχειρεί να τρομοκρατήσει το Δ.Σ. του σωματείου, αλλά και τους εργαζόμενους, παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά του σωματείου”, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Το Δ.Σ. του σωματείου αναφέρει ότι “την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του δημάρχου επιστολή απάντησης στις καταγγελίες του σωματείου, που συντάχθηκε από τον υπεύθυνο του βιολογικού και άφηνε αιχμές ότι οι εργαζόμενοι στρέφονται κατά του σωματείου. Οι εργαζόμενοι στις βάρδιες του βιολογικού και ο βοηθός χημικού, ύστερα από σχετική πρόσκληση, παραβρέθηκαν σε κοινή σύσκεψη με το Δ.Σ. του σωματείου και συνέταξαν κοινό κείμενο που επιθυμούν να δοθεί στη δημοσιότητα προς αποκατάσταση της αλήθειας”.  

Στο κοινό κείμενο του Δ.Σ. του σωματείου και των εργαζομένων στις βάρδιες του βιολογικού αναφέρεται: “Μετά από συζήτηση ανανεώνουν την ανησυχία τους σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων που έχει να κάνει: Με τη στελέχωση της ΔΕΥΑΚ σε επιστημονικό κι εργατοτεχνικό προσωπικό, που σε συνεργασία με το υπάρχων να είναι ικανό να λειτουργήσει το βιολογικό σε 24ωρη βάση, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νέας αναβαθμισμένης μονάδας και της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Με την απαίτηση άμεσης παρέμβασης σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα σε έντονες βροχοπτώσεις. Εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, υπερβάλλοντας τον εαυτό μας και παρά τις υποδείξεις για απαγόρευση επέμβασης με σκοπό τη σωστή λειτουργία του βιολογικού παρ’ όλες τις ελλείψεις. Επάνω σε αυτό το πλαίσιο των διεκδικήσεων έχει να κάνει και η αγωνία μας για την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. για μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας, που θα προστατεύουν την 24ωρη λειτουργία του βιολογικού με αυτεπιστασία κι όχι εργολαβικά. Οι εργολαβίες, όπως το παράδειγμα της ΜΟΛΑΚ, απαξιώνουν τη μονάδα και την εργασία μας προς όφελος των εργολάβων. Σε καμία περίπτωση αυτή μας η ανησυχία δεν έρχεται σε αντίθεση με το σωματείο, του οποίου είμαστε ενεργά μέλη και στηρίζουμε τις ομόφωνες αποφάσεις της συλλογικής μας οργάνωσης, για στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας”.