Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 08:12

Στα δικαστήρια πάει τον Κανάκη ο Δήμος Πύλου - Νέστορος 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Στα δικαστήρια πάει τον Κανάκη ο Δήμος Πύλου - Νέστορος 

 

 

Δικαστικά θα στραφεί ο Δήμος Πύλου-Νέστορος εναντίον του επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Ηλία Κανάκη, με αφορμή την καταγγελία του τελευταίου για “ελλιπή παραλαβή βιβλίων” εκ μέρους του δήμου, για το ΚΔΑΠ.

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, στην οποία επισημαίνονται τα εξής:

“Τα δήθεν καταγγελλόμενα από πλευράς του κ. Κανάκη είναι παντελώς ανακριβή, ο δε κ. Κανάκης έχει υποπέσει σε σωρεία ποινικών αδικημάτων αναφορικά με το εν λόγω θέμα, καθόσον αναρμοδίως και παρανόμως παρέλαβε και αποσφράγισε δέματα και συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία που προορίζονταν για το Δήμο Πύλου-Νέστορος, πράξεις για τις οποίες θα λογοδοτήσει ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων, καθόσον ο Δήμος Πύλου-Νέστορος πρόκειται να καταθέσει για το εν λόγω θέμα, εντός των προσεχών ημερών, μηνυτήρια αναφορά εναντίον του και εναντίον παντός άλλου υπευθύνου προσώπου ενώπιον των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών.

Επί της ουσίας της υποθέσεως, διευκρινιστικά σας αναφέρουμε ότι η εκτέλεση της σχετικής σύμβασης για την προμήθεια Λεξικών και Βιβλίων για τα ΚΔΑΠ του δήμου μας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-20120», με προϋπολογισμό μελέτης 16.885,80 ευρώ, πραγματοποιήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία σε τρεις φάσεις (29-9-2017, 5-10-2017 και 10-10-2017), εξ αιτίας διαφορετικών χρόνων παραλαβής τους από την ανάδοχο εταιρεία μέσω των προμηθευτών της, ο δε δήμος διαθέτει όλα τα νόμιμα παραστατικά και λοιπά σχετικά έγγραφα, από τα οποία αποδεικνύεται ότι ουδέν επιλήψιμον υφίσταται, και τα οποία θα τεθούν στη διάθεση των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών προς διερεύνηση των ποινικών ευθυνών του κ. Κανάκη, αναφορικά με τα ψευδώς καταγγελλόμενα από μέρους του περί του αντιθέτου”.

Παναγιώτα Ντίντα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER