Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 19:16

Εκκρεμεί η ένσταση για τα πάρκινγκ του Νέδοντα στην Καλαμάτα

Καθυστερεί η ανάληψη της διαχείρισης και της λειτουργίας των πάρκινγκ του Νέδοντα από τον ιδιώτη ανάδοχο, γιατί δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ο έλεγχος νομιμότητας. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η ένσταση που έχει υποβάλει ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος, κατά της διαχείρισης των πάρκινγκ από ιδιώτη.

Γι’ αυτό και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, σε προχθεσινή συνεδρίασή της, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την παράταση της ισχύος της προσφοράς της αναδόχου Ελένης Τσουφλίδου, για άλλες 180 ημέρες, μετά τις 6 Δεκεμβρίου 2017, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος νομιμότητας και να εκδικαστεί η ένσταση.

Ο Μιχ. Αντωνόπουλος, απευθυνόμενος στους συμβούλους της πλειοψηφίας, είπε ότι “δεν μπορείτε να μισθώνετε χώρους πάνω σε σκεπασμένα ρέματα”. Ζήτησε λύση που να εξυπηρετεί το δήμο κι όχι τους ιδιώτες, και εκτίμησε ότι ο έλεγχος νομιμότητας δε θα έχει θετική εξέλιξη για το δήμο.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης ζήτησε “να βρούμε, να βρείτε, νέες θέσεις στάθμευσης”. Είπε ότι “είναι ανεπαρκής ο χώρος του Νέδοντα” και πρότεινε αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη λειτουργία των πάρκινγκ.

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος διευκρίνισε ότι τη διαχείριση δίνουμε, αδυνατούμε να διαθέσουμε προσωπικό” και απάντησε πως “είμαστε πολύ πίσω στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών”, ιδιαίτερα οι μεγάλοι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη το πάρκινγκ.

Ο αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Φάββας είπαν ότι “η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει το προσωπικό για να λειτουργήσει το πάρκινγκ”. Εκτίμησαν πως “εξυπηρετεί το δήμο η διαχείριση των πάρκινγκ από τον ιδιώτη”, πρόσθεσαν ότι “γίνεται αγώνας για την εξεύρεση χώρων” και ζήτησαν από τους συμβούλους των μειοψηφιών “αν έχετε να υποδείξετε χώρους, να ακούσουμε τις προτάσεις σας και να τις υιοθετήσουμε”.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελ. Τσουφλίδου έχει αναδειχθεί ανάδοχος για τη διαχείριση και λειτουργία των πάρκινγκ του Νέδοντα με συνολική τιμή 465.000 ευρώ, για 5 χρόνια. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 495.000 ευρώ, με ΦΠΑ 24%, για τα 5 χρόνια και κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, ο Δήμος Καλαμάτας θα εισπράττει τα χρήματα από τα πάρκινγκ (περίπου 350.000 ευρώ το χρόνο) και θα πληρώνει μ’ ένα ποσό κοντά στα 100.000 ευρώ τον ανάδοχο.

Γ.Σ.