Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 09:02

Καλαμάτα: 200 ευρώ το πρόστιμο για στάθμευση σε θέση ΑμεΑ στο πάρκινγκ του Νέδοντα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καλαμάτα: 200 ευρώ το πρόστιμο για στάθμευση σε θέση ΑμεΑ στο πάρκινγκ του Νέδοντα

 

 

Η κατάληψη θέσης στάθμευσης ΑμεΑ δεν δικαιολογείται και δεν επιτρέπεται με κανέναν τρόπο. Και δικαιολογημένα οδηγεί στην πιο τσουχτερή κλήση, όσον αφορά το παράνομο παρκάρισμα, που έχει πολλές μορφές. 

Την αφορμή για την αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα μάς την έδωσε η κατάληψη θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ στο μεγάλο πάρκινγκ του Νέδοντα, στη δυτική πλευρά του οποίου υπάρχουν 8 αποκλειστικά τέτοιες θέσεις. Είτε από αμέλεια είτε σκόπιμα, από έλλειψη συνείδησης και σεβασμού στα ΑμεΑ, κάποιες απ’ αυτές τις θέσεις καταλαμβάνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση, παρά τις κλήσεις και τις ενημερωτικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας, το πρόστιμο της κλήσης γι’ αυτή την παράβαση είναι 200 ευρώ, το πιο μεγάλο, όπως προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Η ποινή για την κατάληψη ράμπας ΑμεΑ είναι 150 ευρώ.

Για τις άλλες μορφές παράνομης στάθμευσης το πρόστιμο είναι: 80 ευρώ (σε πεζοδρόμιο, σε γωνίες και διαβάσεις πεζών) και 40 ευρώ (σε πεζόδρομους και στη λάθος πλευρά του δρόμου ανάλογα με το μήνα).

Γ.Σ.

Σχόλια  

0 # ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΝΙΑΤΑΚΟΥ 15-02-2019 12:33
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ, ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΜΕΑ ΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΑΜΕΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΑΜΕΑ ΠΡΟΣΩΠΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER