Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 09:19

Υπονοούμενα Αναστασόπουλου για τη χάραξη του Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από τον

 

“Από το προσχέδιο που έχει κυκλοφορήσει για τη βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος προκύπτει μια αδικαιολόγητου τύπου χάραξη”, σε συγκεκριμένη περιοχή και ιδιοκτησία, υποστήριξε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε χθες στην Καλαμάτα, στα γραφεία της πρώην ΤΕΔΚ Μεσσηνίας.

Ο τ. δήμαρχος εξαπέλυσε επίθεση στον δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, τον οποίον κατηγόρησε για “ένοχη σιωπή” και έλλειμμα ενημέρωσης σχετικά με την εξέλιξη της μελέτης βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: “Επιβάλλεται και για αναπτυξιακούς λόγους, αλλά και για λόγους ασφάλειας των μετακινήσεων, ο σχεδιασμός να γίνει με όρους 21ου αιώνα και όχι με όρους μικροπολιτικής διαχείρισης 10ετίας του 1950, δηλαδή ο δρόμος να περάσει από το χωράφι του τάδε παράγοντα ή να το παρακάμπτει”.

“Θέλω να καλέσω τον κ. Τσώνη να σταματήσει επιτέλους την ένοχη σιωπή του, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μας πει τελικά τι επιδιώκει η δημοτική του αρχή και ο ίδιος προσωπικά” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στ. Αναστασόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ήταν ο νυν δήμαρχος που “παρασκηνιακά ζήτησε και άνοιξε το θέμα της βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου, του οποίου όμως δυστυχώς η διαδικασία έχει βαλτώσει”.

Ο Στ. Αναστασόπουλος προειδοποίησε για τον κίνδυνο να χαθεί οριστικά ένα κατ’ εξοχήν αναπτυξιακό έργο και επανέλαβε ότι “υπάρχει και είναι απολύτως έτοιμη η μελέτη της παραλιακής χάραξης και με εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους”. Πρόσθεσε δε ότι υπέρ της παραλιακής χάραξης υφίστανται αποφάσεις συλλογικών οργάνων, όπως “το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, από όλα τα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια Μεσσήνης, το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος, πλην του τωρινού Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης” είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος δε στη μελέτη βελτίωσης της χάραξης του υφιστάμενου δρόμου, την οποία εκπονεί ο “Μορέας” και θα παραδιδόταν -όπως είπε ο τ. δήμαρχος Μεσσήνης- πριν το τέλος του 2016, εκτίμησε ότι “είναι πιθανόν ξεχασμένη σε κάποιο συρτάρι του υπουργείου Περιβάλλοντος”. Παράλληλα τόνισε ότι ως μείζων μειοψηφία, επανειλημμένα έχει ζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης να παρουσιαστούν και οι δύο λύσεις, μαζί με τα οικονομικά μεγέθη της κάθε μίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι “όταν αυτό γίνει θα καταπέσει ο μύθος περί “φαραωνικού έργου” για την παραλιακή χάραξη”.

Β.Γ.Μ.