Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 09:01

Ξεκινάει μέχρι την 1η Ιουλίου το αστικό για Βέργα - Μαντίνεια: Νέα γραμμή 7 με 20 στάσεις (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Το αργότερο έως την 1η Ιουλίου θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια της νέας αστικής λεωφορειακής γραμμής 7 “Φιλοξένια – Μικρή Μαντίνεια”, που ουσιαστικά θα ενώνει την πόλη της Καλαμάτας με τα όρια του δήμου στα ανατολικά.

Για τη θερινή περίοδο τα δρομολόγια θα ξεκινούν γύρω στις 7 το πρωί και θα διαρκούν έως και τις 10 το βράδυ, με συχνότητα περίπου ανά ώρα (15 δρομολόγια), ενώ το χειμώνα τα δρομολόγια θα μειώνονται στα 8.

Μιλώντας στην “Ε” ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας τόνισε ότι αυτός είναι ο αρχικός σχεδιασμός, χωρίς να αποκλείσει πύκνωση δρομολογίων αν οι ανάγκες που θα προκύψουν το επιβάλουν.

Η νέα γραμμή 7 θα έχει ανταπόκριση τόσο με τη γραμμή 1 “Καλαμάτα – ΚΤΕΛ”, όσο και με τη γραμμή “Γιαννιτσάνικα – Νοσοκομείο”, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες με το ίδιο εισιτήριο να μετακινούνται από Μικρή Μαντίνεια και Βέργα τόσο προς το κέντρο της Καλαμάτας όσο και προς τα βόρεια και δυτικά της πόλης.

Η νέα γραμμή θα ξεκινάει από το ξενοδοχείο “Φιλοξένια” και θα τερματίζει στα όρια του Δήμου Καλαμάτας με το Δήμο Δυτικής Μάνης στο Αρχοντικό, κάνοντας συνολικά 20 στάσεις (9 στην Βέργα και 11 στη Μικρή Μαντίνεια).

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=tlmGcE06RRY}

Αναλυτικά οι στάσεις της γραμμής 7:

Δημοτική Κοινότητα Βέργας: 1) Αγία Σιών, 2) 80 μ. πριν την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, 3) μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου και 23ης Μαρτίου, 4) Μάνης και Ευαγγελιστρίας, 5) Μάνης και Κουμουνδούρου, 6) Μάνης και Κολοκοτρώνη, 7) μεταξύ των οδών Παπαφλέσσα και Ηρώων, 8) Πάρκο Αλμυρού, 9) ξενοδοχείο “Messinian Bay”.

Τοπική Κοινότητα Μικρής Μαντίνειας: 10) Ιριδος και Πόρου, 11) Ιριδος και Σερεμετάκη, 12) ξενοδοχείο “Akti Taygetos”, 13) Μάνης και Ανθέων, 14) στο ύψος του καταστήματος “Ακταίον”, 15) “Παναγιώταρου”, 16) στο ύψος του “Τουριστικού”, 17) Ιριδος και Πεζόρτης, 18) Ιριδος και Προφήτη Ηλία (Λιμανάκι), 19) Ιριδος και Εκάλης (πρώην "Κιούπι"), 20) Ιριδος και Ελαίας (τέρμα).

Το θέμα αναμένεται να πάρει έγκριση στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Δ.Πλ.