Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 09:50

Νέα απάντηση Νίκα για το Φεστιβάλ Δρόμου: "Αρκετά πια με τη στρεψοδικία, την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση"

Γράφτηκε από την
Νέα απάντηση Νίκα για το Φεστιβάλ Δρόμου: "Αρκετά πια με τη στρεψοδικία, την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση"

Συνέχεια στην υπόθεση με την ακύρωση του φετινού Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας δίνει ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας απαντώντας ουσιαστικά στην επιστολή 14 πολιτών για το ίδιο ζήτημα.

Αναλυτικά:

"Συμπολίτες μου, με τη στρεψοδικία, την παραπληροφόρηση και την αλαζονεία της παντογνωσίας, κανένας δε χτίζει το μέλλον ούτε δίνει προοπτική, έστω κι αν χρησιμοποιήσει ψευδοποιητικό ύφος για να εγείρει συναισθήματα και να συμπαρασύρει κόσμο.

Χρόνια τώρα υφιστάμεθα ως λαός την προπαγανδιστική ρητορική που χρησιμοποιείτε και εσείς, η οποία συστηματικά στηρίζεται σε λέξεις όπως "σκοτάδι και φως", "αγκάθια και λουλούδια", "προοδευτικότητα και αντίδραση", "αυτοί και εμείς" κ.λπ. Και είναι γνωστό πως εσείς είστε πάντοτε το "φως", τα "λουλούδια", η "ενσάρκωση της προόδου", η "προσωποποίηση της αλήθειας". Ολοι οι άλλοι, δηλαδή όσοι διαφωνούν μαζί σας, είναι τα αντίθετα, είναι για την "πυρά" ή έστω για το περιθώριο.

Ας έρθουμε όμως στο θέμα μας. Το Φεστιβάλ Δρόμου που στα δέκα χρόνια της παρουσίας του αδειοδοτούμε, παρά τα προβλήματα που κατά καιρούς υπήρξαν, δεν ολοκληρώθηκε γιατί το βράδυ της έναρξής του ο πρωτοφανής και πρωτόγνωρα εκκωφαντικός ήχος των μεγαφώνων ξεσήκωνε την Καλαμάτα μέχρι τη 1.30 το πρωί. Το αποτέλεσμα ήταν τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας, οι συστάσεις, οι 3 μηνύσεις της Αστυνομίας και τελικά η ανάκληση της άδειας.

Τι σχέση έχει, επομένως, το περιεχόμενό της εκδήλωσης με την προκλητική αδιαφορία για το νόμο, τις συστάσεις, τις 3 μηνύσεις της Αστυνομίας, και με την αθέτηση κάθε γραπτής συμφωνίας από τους διοργανωτές; 

Αλήθεια, γιατί δεν υπήρξε εκείνο το βράδυ ένα λογικό χέρι, μια λογική φωνή, να μειώσει έστω την ένταση του ήχου μετά τα μεσάνυχτα και μετά τις 3 μηνύσεις της Αστυνομίας, δείχνοντας στοιχειώδη σεβασμό στους εκατοντάδες Καλαματιανούς που υπέφεραν, από την Ακρίτα μέχρι τη Ναυαρίνου και από το Νέδοντα μέχρι την πλατεία;

Και εσείς συμπολίτες μου, που είσαστε όλοι σας στην τέταρτη, την πέμπτη, την έκτη και την έβδομη δεκαετία της ζωή σας (ζωή να 'χετε) γιατί δεν προσφέρατε τις πολύτιμες υπηρεσίες σας εκείνο το βράδυ; Πολιτισμός δεν είναι και ο αλληλοσεβασμός, η τήρηση του νόμου, η συμμόρφωση προς τις υποδείξεις της Αστυνομίας ή η αποφυγή της ακραίας, έστω, αυθαιρεσίας;

Να ασχολείστε με τα κοινά. Και πολλοί -οι περισσότεροι- το κάνετε χρόνια τώρα, σε διάφορους χώρους και φορείς. Θεωρώ όμως υπερβολή και προσβολή να βλέπετε την Καλαμάτα ως πόλη της γκρίνιας, της μιζέριας και της οπισθοδρόμησης, της φοβίας και του μίσους.

Σταματώ εδώ, για να μην κάνω κατάχρηση του χώρου της αγαπητής  "Ελευθερίας". Αλλες σκέψεις μου μπορείτε να διαβάσετε σε απαντήσεις μου στον πολιτικό και αυτοδιοικητικό ΣΥΡΙΖΑ.

Χαιρετισμούς".

Παναγιώτης Νίκας

Δήμαρχος Καλαμάτας


NEWSLETTER