Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018 10:08

Νέα παράταση για σύνδεση αποχέτευσης στην Αβία

 

Επιπλέον παρατάσεις, μέχρι τέλος Οκτωβρίου, για τις συνδέσεις αποχέτευσης στην περιοχή της Αβίας, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Το έργο είχε αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης μέχρι το τέλος του περασμένου χρόνου. Ωστόσο είχαν δοθεί ήδη δύο παρατάσεις για την περαίωσή του και πλέον -σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του σώματος- δόθηκε και τρίτη. Το Δημοτικό Συμβούλιο ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα του εργολάβου, ο οποίος μεταξύ άλλων επικαλέστηκε τις κακές καιρικές συνθήκες, αλλά και “την αυξημένη κίνηση οχημάτων λόγω της αναγκαίας εκτέλεσης εργασιών μέσα στη διάρκεια των τρεχουσών καλοκαιρινών διακοπών, ταυτοχρόνως με την εκτέλεση της εργολαβίας των ασφαλτοστρώσεων”.

Ειδικότερα, στην εν λόγω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπεται παράταση α) μέχρι τις 30 Οκτωβρίου για τα ανεξάρτητα από την εργολαβία ασφαλτοστρώσεων τμήματα, δηλαδή για το τμήμα μετά το Ακρογιάλι και μέχρι τις Κιτριές και β) μέχρι τις 31 Σεπτεμβρίου για τα τμήματα τα σχετικά με την εργολαβία ασφαλτοστρώσεων, δηλαδή τμήμα από το Αρχοντικό και μέχρι το Ακρογιάλι.

Εξ άλλου, με άλλη του απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης παρέτεινε μέχρι και τις 15 Αυγούστου την προθεσμία για το έργο ασφαλτοστρώσεων στις περιοχές του Κέντρου και της Καρδαμύλης, επειδή “δεν έγιναν εργασίες λόγω του ιδιαίτερα βροχερού καιρού κατά τον μήνα Ιούνιο”.

Β.Γ.Μ.