Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 17:17

Ναυάγησαν τα φράγματα, εξετάζουν υδατοδεξαμενές στο Δήμο Μεσσήνης

 

Απομακρύνεται η προοπτική κατασκευής φραγμάτων για τις αρδευτικές ανάγκες στην Πλατανόβρυση Αριστομένη, κατά κύριο λόγο, και στην Ελληνοεκκλησιά, καθώς οι γεωλογικές μελέτες έδειξαν ότι υπάρχουν ρήγματα στην περιοχή της πρώτης.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, απαντώντας σε ερώτηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Γιώργου Αθανασόπουλου - ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία των συγκεκριμένων μελετών.

“Δυστυχώς, οι γεωλογικές μελέτες αποκάλυψαν ρήγματα στην περιοχή της Πλατανόβρυσης και κάθε σκέψη για φράγμα θα πρέπει να εγκαταλειφθεί. Ισως όμως να μπορέσει να γίνει το φράγμα στην Ελληνοεκκλησία” δήλωσε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι πλέον η δημοτική αρχή στρέφεται στη λύση υδατοδεξαμενών για να αντιμετωπιστούν οι αρδευτικές ανάγκες στις πιο πάνω περιοχές.

Η αναφορά του δημάρχου περιλαμβάνει και τα σχεδιαζόμενα μικρά φράγματα στο ποτάμι της Καρυάς, στο Κουρτάκι, στο νεκροταφείο της Βίγλας, κοντά στους Χράνους και στη Νέα Κορώνη προς Αδριανή.

Συμπληρωματικά, η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση χρηματοδότησης για το φράγμα στην Ελληνοεκκλησιά, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.