Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 10:49

Ο Μάκαρης για το 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Ο Μάκαρης για το 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (φωτογραφίες)

 

 

“Οι επισημάνσεις του Συλλόγου Γονέων καθώς και των διδασκόντων είναι βάσιμες” για τα προβλήματα του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, διαπίστωσε χθες σε επίσκεψή του στο σχολείο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρης.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “μεγάλο μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κτήριο οφείλονται στην -προβληματική εκ κατασκευής- στέγη που καλύπτει το πρώην αίθριο, η οποία επιπλέον έχει υποστεί τη φθορά του χρόνου, καθώς και στην ελλιπή διαχείριση των ομβρίων υδάτων που καταλήγουν στον περιβάλλοντα χώρο. Εξαιτίας αυτών των προβλημάτων, υπάρχουν δευτερογενείς φθορές από υγρασία στα δομικά στοιχεία και τις εγκαταστάσεις, καθιζήσεις και ρωγμές στον περιβάλλοντα χώρο, οι οποίες επιδεινώνονται όσο δεν αντιμετωπίζονται τα αίτια. Αντίστοιχα εκτεταμένες φθορές παρουσιάζει το δάπεδο των εσωτερικών χώρων από μωσαϊκό, το οποίο είναι σε κατάσταση προχωρημένης αποσάθρωσης και είναι ευκαιρία να αντικατασταθεί με κάποιο καταλληλότερο υλικό”.

Ο κ. Μάκαρης θεωρεί ότι “η δημοτική αρχή οφείλει να εντάξει την επισκευή και συντήρηση του συγκεκριμένου κτηρίου στα έργα άμεσης προτεραιότητας. Οχι μόνο επειδή είναι βέβαιο ότι οι φθορές θα επεκταθούν, αλλά και επειδή η εικόνα της εγκατάλειψης επηρεάζει καθημερινά τους πάνω από 200 μικρούς μαθητές που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο”.


NEWSLETTER