Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 18:06

Καλαμάτα: Αντίδραση Μπασακίδη για την τηλεφωνική δημοσκόπηση και τον... άγνωστο εντολέα

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Αντίδραση Μπασακίδη για την τηλεφωνική δημοσκόπηση και τον... άγνωστο εντολέα

Την αντίδραση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ και πρώην αντιδημάρχου Καλαμάτας Νίκου Μπασακίδη προκάλεσε η τηλεφωνική δημοσκόπηση, που έγινε τις προηγούμενες ημέρες και “μετρούσε” συγκεκριμένα πρόσωπα για τον Δήμο Καλαμάτας.

Ο ίδιος άλλωστε, που το προηγούμενο διάστημα είχε τόσο μέσω Facebook, όσο και μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας δηλώσει “παρών” στις διεργασίες για την διαδοχή του Παναγιώτη Νίκα εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την δημοσκόπηση κάνοντας λόγο για “άγνωστο μέχρι στιγμής εντολέα, ο οποίος θα διαχειριστεί τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης κατά το δοκούν”.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μπασακίδη, που αναρτήθηκε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook:

“Μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, για το υπο διαμόρφωση νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον στο Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έρχεται να διαμορφώσει γνώμη στους πολίτες και όχι να καταγράψει την άποψη τους, αφού στηρίχθηκε σε υποθετικά ερωτήματα.

Όταν δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη και από τους ίδιους ενδιαφερόμενους επίσημα οι υποψηφιότητες, το όφελος έχει προφανώς ο άγνωστος μέχρι στιγμής εντολέας, ο οποίος θα διαχειριστεί τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης κατά το δοκούν.

Οι δημοσκοπήσεις και οι αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες, απλώς υποδεικνύουν. Όμως ο Ηγέτης Αναδεικνύεται και δεν Υποδεικνύεται.

Στις μεγάλες παρατάξεις λύση είναι το άνοιγμα δημοκρατικών διαδικασιών γιατί τα αποτελέσματα τους τα αποδέχονται όλοι. Χωρίς αυτές ο υποψήφιος θα είναι αδύναμος”.


NEWSLETTER