Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 20:03

Ματαιώθηκε διαγωνισμός για τον καθαρισμό ρεμάτων στο Δήμο Μεσσήνης

Ματαιώθηκε από τον Δήμο Μεσσήνης ο προϋπολογισμού 74.400 ευρώ συνοπτικός διαγωνισμός για τον καθαρισμό των ρεμάτων και ακυρώθηκε η υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο που είχε προκύψει.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου στην πρόσφατη συνεδρίασή της, καθώς το νέο θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώνει ο νόμος του “Κλεισθένη” προβλέπει ότι αρμόδιες για τέτοιου είδους έργα είναι πλέον οι Περιφέρειες.

Οπως διευκρίνισε προς την Επιτροπή στη σχετική εισήγησή της η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου, “με τον νόμο 4555/19-07-2018 (“Κλεισθένης Ι”) και το άρθρο 224 η αστυνόμευση και ο καθαρισμός ρεμάτων ως αρμοδιότητα των δήμων καταργήθηκε και μεταβιβάστηκε εξ ολοκλήρου στις Περιφέρειες. Ως εκ τούτου η οιαδήποτε εργασία που είχε προβλεφθεί να γίνει επί ρεμάτων θα ήταν άμεσα παράνομη και δεν θα τύχαινε της έγκρισης των αρμόδιων οργάνων”.

Η ίδια επισήμανε ότι η πίστωση που προέκυψε μετά την ακύρωση της σύμβασης θα απορροφηθεί σε έργα που προγραμματίζονται από τον δήμο στις Δημοτικές Ενότητες Μεσσήνης και Πεταλιδίου, οι οποίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τον κυκλώνα “Ζορμπάς”, τον περασμένο Οκτώβριο και συγκεκριμένα για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες που προέκυψαν στις παραλίες και στο αγροτικό δίκτυο των δύο περιοχών.