Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019 13:02

Το κυκλοφοριακό της Αύρας

Λύση για τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που παρατηρούνται στην οδό Αύρας μετά το έργο ανάπλασης στο τμήμα Κρήτης - Ναυαρίνου, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, ζητεί με ερώτησή του προς το δήμαρχο Καλαμάτας ο σύμβουλος της μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς.

Χαρακτηριστικά ο Δ. Φαββατάς παρατηρεί:

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα παρουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες η οδός Αύρας από τη Ναυαρίνου μέχρι την Κρήτης λόγω της εκατέρωθεν στάθμευση των αυτοκινήτων. Πρόκειται για ένα πρόβλημα, το οποίο θα γίνει οξύτερο τους προσεχείς μήνες, εγκυμονώντας πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια των οχημάτων. Ο δρόμος έχει στενέψει επικίνδυνα, οι οδηγοί αναγκάζονται να οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα και είναι αδύνατη η ταυτόχρονη διέλευση δύο οχημάτων. Για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί και η δημοτική αστυνομία.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος προτείνουμε ή τη μονοδρόμηση του συγκεκριμένου τμήματος ή την τοποθέτηση κολονακίων, ώστε να τηρείται η απαγόρευση της στάθμευσης στην ανατολική πλευρά του δρόμου, τουλάχιστον κατά τους θερινούς μήνες, κατά τους οποίους η κίνηση είναι ιδιαίτερα έντονη”.