Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 07:51

Σοβαρό παραμένει το πρόβλημα των σκουπιδιών στη Μάνη

 

Παραμένει σοβαρό το πρόβλημα στο Δήμο Δυτικής Μάνης με τα σκουπίδια που κατακλύζουν την περιοχή, καθώς έχει σταματήσει η μεταφορά τους. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή ο εργολάβος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του.

Τα αμάζευτα σκουπίδια που ξεχειλίζουν και συσσωρεύονται κι έξω από τους κάδους, δημιουργούν ρύπανση του περιβάλλοντος και αποτελούν δυσφήμηση για την περιοχή, τη στιγμή που η τουριστική περίοδος μπαίνει στην κορύφωσή της.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας παρατήρησε ότι “ο εργολάβος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση που έχουμε μαζί του” και ανέφερε πως “επικαλείται ζημιές στο αυτοκίνητο μεταφοράς και στο εργοστάσιο”. Δήλωσε έντονα προβληματισμένος, γιατί ενώ η μεταφορά των σκουπιδιών εξελισσόταν καλά, από τις 13 Ιουνίου και μετά παρουσιάστηκαν τα προβλήματα. Σημείωσε πως “η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν” κι εξέφρασε την ελπίδα “να δοθεί τέλος και ο εργολάβος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του”.

Για να τονίσει την κρισιμότητα της κατάστασης για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, καθώς μπήκαμε στον Ιούλιο, επεσήμανε ότι “πέρυσι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είχε έρθει 54 φορές για να πάρει τα σκουπίδια”.

Παρόμοιο πρόβλημα με τα αμάζευτα σκουπίδια υπάρχει και στο Δήμο Οιχαλίας, καθώς είναι ο ίδιος εργολάβος που έχει αναλάβει τη μεταφορά τους.

Γ.Σ.