Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 17:28

Τα σκουπίδια πνίγουν τον Μελιγαλά (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Τα σκουπίδια πνίγουν τον Μελιγαλά (βίντεο)

Σοβαρό ζήτημα υπάρχει στο Δήμο Οιχαλίας με τα αμάζευτα σκουπίδια που κατακλύζουν τον Μελιγαλά και τα χωριά της περιοχής.

Πέρα από τους μικρούς σκουπιδότοπους γύρω από τους κάδους, πάνω από 200 τόνοι σκουπιδιών υπολογίζεται πως έχουν συσσωρευτεί στο σταθμό μεταφόρτωσης του δήμου, στα παλιά σφαγεία του Μελιγαλά. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί ο εργολάβος σταμάτησε τη μεταφορά των σκουπιδιών, επικαλούμενος ζημιές στα αυτοκίνητά του.

Με αφορμή διαμαρτυρίες που δεχθήκαμε από δημότες, καταγράψαμε χθες την άσχημη εικόνα στο σταθμό μεταφόρτωσης και σε σημεία του Μελιγαλά.

Ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος παραδέχθηκε τη σοβαρότητα του προβλήματος αποκομιδής και μεταφοράς των σκουπιδιών και παρατήρησε πως αναζητείται λύση για να επιστρέψει η κανονικότητα στην αποκομιδή και τη μεταφορά.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Κώστας Δημητρακόπουλος, εκλεγείς σύμβουλος με την πλειοψηφία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, παρατήρησε ότι “ο εργολάβος έχει να έρθει τουλάχιστον 1 μήνα”, ανέφερε πως ήταν απόφαση - μονόδρομος της σημερινής δημοτικής αρχής η μεταφορά των σκουπιδιών κι εκτίμησε ότι το πρόβλημα θα το κληροδοτήσει στη νέα δημοτική αρχή.

Αφού είπε ότι η δημοτική αρχή ήταν απούσα στην υπόθεση της διαχείρισης και δεν επένδυσε σε καμία δράση για τον περιορισμό των σκουπιδιών με τα 680.000 ευρώ που πήρε τον Ιανουάριο του 2015, παρατήρησε ότι οι λύσεις που εφαρμόζονται (μεταφορά ή σκουπίδια σε ΧΑΔΑ) δεν είναι νόμιμες.

Ο Κ. Δημητρακόπουλος εκτίμησε ότι η κατάσταση έχει φθάσει σε αδιέξοδο κι εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο καταστροφών στον Μελιγαλά από την κατάσταση στο σταθμό μεταφόρτωσης. Τέλος, ζήτησε από νυν και νέους δημοτικούς συμβούλους να επισκεφθούν το χώρο και να συζητήσουν σοβαρά για την εξεύρεση λύσης.

Γ.Σ.


NEWSLETTER