Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 20:08

Ελεγχο των σχολικών κτηρίων ζητεί ο Δήμος Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Εκ νέου έλεγχο δομικής τρωτότητας των σχολικών του κτηρίων θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Καλαμάτας, και ζητεί από τις “Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.” (πρώην ΟΣΚ) ο έλεγχος να γίνει από μηχανικούς της εταιρείας, όπως προβλέπεται.

Το αίτημα αυτό απευθύνει ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος με επιστολή του τον πρόεδρο του Δ.Σ. της “Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.” Γεώργιο Μπιτάκο, ενώ παρατηρεί πως ο έλεγχος θα επεκταθεί και στα δημοτικά κτήρια. Χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρει:

«Μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέας δημοτικής αρχής και με δεδομένη την προτεραιότητα που έχει η ασφάλεια των μαθητών και των διδασκόντων, θα ξεκινήσουμε εκ νέου έλεγχο της δομικής τρωτότητας των σχολικών κτηρίων. Ο έλεγχος αυτός θα επεκταθεί και στα δημοτικά κτήρια, δοθέντος του σεισμικού παρελθόντος της περιοχής μας. Τα αποτελέσματα του προηγούμενου, προ πενταετίας περίπου, πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου είχαν άμεσα σταλεί στον ΟΑΣΠ.
Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει καθορίσει και σημάνει τους χώρους συγκέντρωσης των πολιτών κατά τις πρώτες ώρες μετά από ένα σεισμό, έχει διοργανώσει ημερίδες για τους εργαζόμενους σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, ενώ προγραμματίζουμε την επικοινωνία μας με τα σχολεία για τη σύνταξη του νέου σχεδίου δράσης μετά από σεισμό, βάσει του προτύπου που εκπονήθηκε από τον ΟΑΣΠ.
Αναφορικά με τον εκ νέου έλεγχο δομικής τρωτότητας, παρακαλούμε να πραγματοποιηθεί από μηχανικούς της "Κτηριακές Υποδομές ΑΕ", όπως προβλέπεται. Ο Δήμος Καλαμάτας θα συνδράμει με μηχανικούς της Υπηρεσίας του, ενώ ευελπιστούμε να έχουμε τη συνεργασία και του ΤΕΕ, με το οποίο θα έχουμε επικοινωνία».