Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 08:58

Αθανασόπουλος με Θεοδωρικάκο για Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο συναντήθηκε χθες στην Αθήνα ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης συζήτησαν, μεταξύ άλλων θεμάτων του Δήμου Μεσσήνης, τη χρηματοδότηση των εργασιών επισκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου, την ανανέωση του στόλου των οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας και την αξιοποίηση του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης:

"Ο κ. Αθανασόπουλος ζήτησε τη χρηματοδότηση του δήμου για την επισκευή των ζημιών στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης. Σημειώνεται ότι είχε ενημερώσει τον υπουργό με την υποβολή σχετικού εγγράφου και Τεχνικού Δελτίου Πράξης για την κατάσταση του Κλειστού Γυμναστηρίου και τις ζημιές που πρωτοεμφανίστηκαν μετά τη θεομηνία του «Ζορμπά» στις 29 Σεπτεμβρίου 2018 και αυτές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία της 24ης Σεπτεμβρίου 2019".

Ο κ. Αθανασόπουλος επίσης "ζήτησε χρηματοδότηση για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεσσήνης το αίτημα μπορεί να ικανοποιηθεί είτε μεμονωμένα για τον δήμο, είτε μέσω ενός χρηματοδοτικού προγράμματος του Υπ. Εσωτερικών. Τέλος, ζητήθηκε παράταση στην πρόσκληση του προγράμματος «Φιλόδημος» που αφορά επανάχρηση δημοτικών κτηρίων. Ο δήμος κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να ετοιμάσει και να υποβάλει εγκαίρως τον φάκελο έργου που αφορά την αποπεράτωση και επανάχρηση του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης".