Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 16:44

Καφαντάρης κατά Καρβέλα για ελλείψεις στα σχολεία

Γράφτηκε από την

Για τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού σε σχολεία του δήμου επικρίνει τη δημοτική αρχή Πύλου - Νέστορος ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Καφαντάρης.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “τα προβλήματα αναφορικά με την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού φαίνεται να μην θορυβούν τη νέα δημοτική αρχή, η οποία προφανώς έχει άλλες προτεραιότητες. Μάταια γονείς και μαθητές αναμένουν την επίλυση των προβλημάτων, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι ελλείψεις αυτές δημιουργούν σοβαρές δυσλειτουργίες στα σχολεία μας, προκαλώντας την αγανάκτηση μαθητών και γονέων”.

Ο κ. Καφαντάρης, μάλιστα, ενημερώνει ότι “προκειμένου να καλύψουμε τις παραλείψεις της νέας δημοτικής αρχής, τις τελευταίες ημέρες ήρθαμε σ’ επαφή με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και το διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Σταματόπουλο.

Σήμερα δε, συναντηθήκαμε με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Οικονομόπουλο και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το θέμα της αύξησης -από εθνικούς πόρους- του προϋπολογισμού του υπουργείου Παιδείας, έτσι ώστε να καταστεί εφικτό μέχρι τέλος του μήνα να επιτευχθεί η πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών, οι οποίοι θα καλύψουν όλα τα κενά που έχουν παρουσιαστεί στο δήμο μας”.